Dalam pernikahan, seorang isteri wajib mendampingi suami dan sebaliknya suami berkewajipan melindungi si isteri. Suami adalah seseorang yang dipercayai dan diberikan tanggungjawab atas seluruh kehidupan keluarganya.

Maka, pernikahan tidak berjalan baik jika sebagai suami lalai menjalankan tugas melindungi isteri.

Seperti yang diluahkan wanita ini, dia dipukul dan dicurangi suami sebaik sahaja berkahwin.

----------------------------------------------------------------------------------------

Yaaa . Baru sangat mendirikan rumah tangga on this year.Tengah Bulan 3 majlis tu berlangsung. Sepanjang tempoh berkahwin pun lepas dari balik dari honeymoon Langkawi dah kena masa tu tak seteruk keadaan ni.

Hari demi hari memang semakin teruk layanan demi layanan. Kenal 3tahun who know. Time masuk meminang tu tiada satu pekerjaan tetap pun.

Tapi keluarga jenis tak memilih itsokay lah. Kalau nak dibandingkan boleh saja cari jauh lebih baik better dari dia. Ada ja orang time tu tapi Ima ingat Ima ni berkawan dengan orang dan bakal bertunang so i just ignore all budyz yang ada kerja tetap jauh lagi better dari dia.

Bertunang pun bertahun masa tu masih ada arwah abah Ima. Ima ingat akan berakhir dengan kegembiraan. Tapi Ima silap. Silap menilai.

d

Orang yang Ima support dari dia susah sampai ke sekarang. Kenal dia naik moto buruk. Tak memilih atas dasar siapa dia. Tapi dibalas kebaikkan dengan kekejiaan. Syukur Alhamdulillah yang tak bertalu sebab sepanjang kawan kami. Kahwin kami Ima tak pernah makan sesen dari duit dia . Semua ke mana itu ini semua duit Ima.

Dalam tempoh bertunang dah macam hal dia buat. Ima tahu. Tapi Ima pendam demi demi hari. Ima yang terpaksa tanggung kos perkahwinan kami sebab last minit dicakap takda duit belanja nak bawa! Tapi kitorang tutup aib dorang .

Sedangkan kambing ikan kat market pun nak beli kena berduit. Ini dapat orang macam binatang yg terhina . Sanjung yang haram. Takapa. Duit belanja yang dibawa masa kahwin janji nak bayar selepas kahwin sampai ke harini tiada satu wang yang dibayar! Barang hantaran dua belah pihak Ima yang tanggung beribu ribu Ima habis dengan orang macam tu. Tapi dibalas dalam kehinaan ! Tak apa.

Bertepuk sebelah tangan tak berbunyi kalau perempuan tu miang tapi si lelaki tak layan tidak menjadi jugak kan ? Sampai cerita segala hal tempat tidur bini ke perempuan tu. Mana letak maruah seorang isteri ! Mana ! So i choose i leave him for her.

Cuma saya berharap bayar lah apa yang telah dijanji. Jelaskan segala hutang. Kira Ima boleh sabar lagi terhadap perempuan sebab tak bocor siapa nama akaun laman sosial dia. Dan si lelaki. Akhirat kelak pasti kita temui sebab akan disoal akad yang pernah dijanji.

Semoga bahagia dengan apa yang ambil atas insan teranaiya. 1month tinggal tanpa sebarang berita. Tapi sedap sedap tengah seronok dengan perempuan tu.

Yang si perempuan letak nama si lelaki kat akaunNya. Why so desparate woman? Bermama papa. Yang halal pun tak dipanggil gitu. Yang si lelaki sanggup panggil "LAHANAT" dengan orang yang halal dengan dia. Pejam mata Ima baca semua. Ini jalan yang terbaik .

 

Takda guna jua kenal bertahun lama tapi akhirNya macam ni. Berbulan ima hilang dari FB. Tiada satu gambar status posting Ima pos. Penderaan mental fizikal. Sampai Ima terhumbang hambing dalam busines Ima sendiri syukur alhamdulillah. Ima memang jauh dari family Ima masa Ima kahwin. Tapi satu tahap Ima dah rasa tak tahan dan bersuara.

Dari situlah satu per satu keluar apa terpendam dihati. Terima kasih yg tak mampu terungkap kepada family Ima yang tak pernah stop bangunkan semangat Ima. Ima tak hilang Ima ada. Cuma Ima pilih menyendiri dulu lagi bagus. Sampai ke akhir Ima akan bersuara. Dari gemuk jadi kurus jerangkung.

"SEMOGA HATIKU SENTIASA DIPENUHI CINTA HINGGA TIADA RUANG UNTUKNYA MEMBENCI SESIAPA"

Kalau mahu berkawan biarlah kerana tuhan. Jangan kerana sebarang kepentingan. Jangan sekali pun cuba mengambil kesempatan atas kesenangan orang. Sucikan niatmu kerana Allah. Ikhlaskan hati dalam berukhuwah. Kalau mahu berkasih pastikan niatmu jernih. Biar tulus asal tujuanNya. Biar telus pula cara kemudinya . Kulihat sebegitu banyak hati telah terluka.

"SAAT HATI SEAKAN MASIH LIAR . SIBUKKAN DIRI DENGAN ISTIGHFAR"

#1HARIUNTUKDILEPASKAN

#Allahtahukitadipihakyangmana

#AllahtahukebenaranNya

#Prayformetomorrow

#giftaftergift

Sumber: Siti Fatima Founder