Kita tidak pernah mampu berjalan sendiri menjalani kehidupan yang penuh ranjau dan menyakitkan, oleh itu kita sentiasa memerlukan Allah dan agama sebagai pegangan agar kita selalu merasa kuat dan tidak menyerah.

Jangan pernah sesekali sombong dan melupakan Allah, kerana kita sentiasa memerlukan Allah dalam setiap urusan kita, moga yang berat akan menjadi ringan, yang sulit akan menjadi mudah, dan yang senang akan mendamaikan.

IKLAN

Allah Akan Selalu Memberi Kita Kekuatan Dalam Apapun Keadaan Dan Situasi, Bila Kita Selalu Mengingat-Nya Tanpa Henti

Jadikan Allah pendorong terbaik dalam menjalani hidup kita seharian, kerana walau sesukar mana hari kita, semuanya pasti akan baik-baik saja jika kita mampu menjadikan-Nya sandaran utama dalam setiap keadaan.

IKLAN

Allah Akan Selalu Memberi Solusi Terbaik Dalam Masalah yang Kita Hadapi, Tatkala Kita Yakin Kepada-Nya

Allah tidak akan pernah lelah dalam membantu dan memberi pertolongan-Nya kepada kita, maka saat ada masalah yang membuat kita hilang arah, cepat-cepatlah kembali kepada Allah, kerana pada akhirnya semua akan baik-baik saja.

IKLAN

Jadi, bila saat ini kita merasa begitu berat ujian, datanglah kepada Allah dan berdoa kepadanya tanpa ragu, cukup kita yakin saja bahawa setiap aduan yang kita minta kepada Allah pasti akan dijawab-Nya dengan jawapan yang terbaik.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI