Sepanjang Ramadan di tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini pasti anda berasa bosan dan tidak tahu ingin masak apa untuk menu berbuka di rumah, bukan? Pening kepala untuk cari resipi yang sedap dan mudah untuk dicuba.

Tidak perlu pening kepala lagi. Kami kongsikan kepada anda beberapa YouTube Channel yang anda boleh ikuti untuk lihat resipi yang mudah dan sedap untuk dicuba. Sudah bersedia? Ayuh kita mulakan!

1. Che Nom

Rasanya ramai yang tahu akan channel Che Nom ini. Buat anda yang gemar masakan Melayu, dan pelbagai lagi menu yang menarik bolehlah lihat perkongsian daripada Che Nom. Memang menghiburkan!

2. Adam Liaw

Bukan hanya anda akan dapat resipi enak tetapi anda juga akan dapat perkongsian tip daripada Adam Liaw. Untuk pengetahuan anda, Adam Liaw merupakan juara Masterchef dan setiap video yang ditampilkan akan diterangkan dengan menyeluruh. Kiranya anda akan faham kenapa bahan-bahan tertentu akan digunakan untuk jadikan makanan anda sedap.

3. Danish Harraz

IKLAN

Anda dapat melihat teletah chef cilik Danish Harraz memasak di dapur. Mungkin jika anak-anak anda melihat Danish beraksi di dapur akan menimbulkan minat untuk anak-anak jadi seorang chef apabila dewasa kelak.

4. Khairul Aming

Rata-rata rakyat Malaysia sering melihat resipi mudah yang dimuat naik oleh Khairul Aming, bukan? Terdapat pelbagai resipi mudah dikongsikan oleh Khairul Aming yang anda boleh cuba sendiri di rumah.

5. Tasty

IKLAN

Ini salah satu channel yang menyajikan anda pelbagai resipi menarik dan menghiburkan. Banyak resipi yang dikongsikan oleh Tasty ini dan anda boleh dapatkan resipi yang bagus di sini.

6. Buat Orang Lapo

7. Azie Kitchen

IKLAN

8. Seminit Resepi

9. Malina Lina Pg

10.The Hasan Video

 

 

Kredit top image: Che Nom

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI