Memiliki kulit jenis kering semestinya membuatkan kita terasa was-was untuk memakai bedak. Tetapi jenis kulit kering tidak seharusnya berasa demikian kerana anda harus pandai memilih bedak yang bersesuaian dengan anda. Elakkan memilih bedak yang terlalu berat, pilihlah jenis tekstur yang ringan.

Pastikan juga anda memilih bedak yang menjaga hidrasi kulit anda dan tidak bertompok apabila memakainya. Berikut beberapa jenis bedak yang munkin bersesuaian dengan anda.

5 Bedak Untuk Bakal Pengantin Yang Ada Masalah Berkulit Kering Berharga Bawah RM70

Maybelline Clear Smooth All In One Pressed Powder

Bedak compact untuk kulit kering

Bedak Maybelline Clear Smooth All In One ini sangat menakjubkan. Ia bedak yang dapat mencantikkan wajah walaupun anda mempunyai kesan cela di wajah anda. Dengan bedak ini, walaupun seharian di luar ia tetap kekal di wajah dan juga dapat mengawal minyak yang berlebihan.

Selain itu juga, ia turut mempunyai SPF 20 yang dapat melindungi kulit dari sinaran UV dan membantu bagi melindungi kulit kering agar tidak terdedah di bawah sinaran.

IKLAN

5 Bedak Untuk Bakal Pengantin Yang Ada Masalah Berkulit Kering Berharga Bawah RM70

L’Oreal Paris Infallible Pro-Matte Powder 9g

Bedak untuk kulit hitam

Bedak muka ini membantu anda untuk memastikan kulit kelihatan cantik di siang hari. Bukan sahaja itu, malah ia juga mampu bertahan pada wajah sehingga 16 jam. Dengan formula yang ringan, ia menjadikan pemakaian seharian sangat selesa dan sesuai untuk dipakai pada jenis tona cerah hingga ke gelap. Bedak yang tidak mengeringkan kulit anda bahkan memberi lebih kesempurnaan pada solekan harian.

5 Bedak Untuk Bakal Pengantin Yang Ada Masalah Berkulit Kering Berharga Bawah RM70

IKLAN

Silkygirl Magic BB All-In-One Powder Foundation

Bedak foundation terbaik untuk kulit kering

Bedak Magic BB ini diformulasikan dari bahan semulajadi seperti ekstrak bunga calendula, ekstrak sakura dan daun mulberry. Ia menyerap minyak berlebihan terutamanya bagi para remaja yang sering terdedah di bawah sinaran dan juga mengelakkan kulit kekeringan. Dengan ekstrak sakura dan mulberry, ia dapat membantu bagi memastikan kulit wajah kekal hidrasi. Bedak ini terdapat dalam 3 warna untuk jenis kulit anda.

5 Bedak Untuk Bakal Pengantin Yang Ada Masalah Berkulit Kering Berharga Bawah RM70

IKLAN

NYX PROFESSIONAL MAKEUP NoFilter Finishing Powder

Bedak untuk kulit kering dan flek hitam

Bedak yang menakjubkan dan bagus adalah bedak yang dapat menutupi kesan cela dan juga apa jua masalah. Ia merupakan bedak yang akan menjadikan wajah anda licin sempurna. Bukan sahaja itu, bedak ini juga dapat membantu penyerapan minyak dan juga memastikan wajah anda tidak kelihatan bercapuk.

Anda tidak perlu risau kerana ia bedak yang tidak menyumbat liang pori anda malah ia turut mengawal hidrasi kulit wajah dari pada menjadi kering walaupun pemakaian seharian.

5 Bedak Untuk Bakal Pengantin Yang Ada Masalah Berkulit Kering Berharga Bawah RM70

Silkygirl No Sebum Mineral Powder

Bedak untuk kulit berjerawat

No-Sebum Mineral Powder adalah untuk mengemaskan solekan harian anda. Anda tidak perlu risau lagi tentang masalah sebum pada T-zon di wajah kerana ia juga mampu bertindak sebagai kertas pembilas minyak. Bahan seperti vitamin E pada bedak ini membantu untuk memberi kelembapan pada kulit kering dan juga membantu kulit yang bermasalah. Bedak ini terbukti kebaikannya bagi kulit berjerawat kerana ia bebas haruman dan paraben.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI