Daripada semua perkara yang dilakukan untuk senarai pernikahan pengantin lelaki mendapati barangan mereka sangat mudah dan simple, termasuklah pemakaian pengantin lelaki. Ianya sangat simple namun, itu tidak bermakna anda tidak boleh bergaya dan berkemas.

Tentu sahaja semua lelaki ingin kelihatan kacak di majlis perkahwinan mereka. Dari hujung rambut sampailah hujung kaki. Perkara ini sangat dititik beratkan oleh kaum
lelaki. Mencari kasut yang sesuai dan kemas juga sangat penting untuk mereka. Jadi antara faktor pemilihan kasut bagi mereka adalah :

  • Beli kulit, dan pastikan ia lembut.
  • Seperti kereta sukan dan makanan, anda sentiasa boleh mempercayai buatan Itali.
  • Di nasihatkan agar tidak membeli secara online kerana ia akan memakan diri. idak ada alasan untuk TIDAK cuba.

Berikut adalah senarai pendek gaya kasut bagi perkahwinan untuk lelaki kami yang anda boleh difikirkan.

The Wholecut Martin

6 Jenis Gaya Kasut Lelaki Sesuai Di Padankan Pada Majlis Perkahwinan
Yang paling penting dalam kasut adalah formal, Wholecut mempunyai semua lengkung ramping yang dibuat dari sekeping kulit lembu, kulit runcing atas, tangan dicat dan dipasang oleh tukang kasut Itali. Ini adalah idea daripada paten kulit, menawarkan keanggunan dan garis yang sama dengan kilauan yang lebih halus. Jika anda memakai tux hitam , Martin Wholecut adalah perkara yang sesuai dengan anda.

 

The Newman Chukka Boot

IKLAN

6 Jenis Gaya Kasut Lelaki Sesuai Di Padankan Pada Majlis Perkahwinan
Kedua-dua model yang adalah formal dan paling fleksibel dari pilihan kami, Chukka di Nero ini mempunyai pergelangan kaki yang tinggi dan ketat dengan tali yang tersembunyi dengan baik oleh kaki seluar yang disesuaikan. Walaupun menggilap, Newman Chukka sesuai untuk mana-mana warna gelap atau kelabu cahaya, dan juga berpasangan dengan jins, khakis, atau chinos.

 

Cagney Cap-Toe Oxford

6 Jenis Gaya Kasut Lelaki Sesuai Di Padankan Pada Majlis Perkahwinan
Anda boleh memakai Oxfords untuk bekerja, ke sekolah, untuk makan malam, dan apa sahaja. Cagney Cap Toe mengangkat Oxford, dengan jahitan double-blind yang halus, di sepanjang kasut dan di sepanjang vamp. Ia adalah klasik modern yang berkulit tinggi sesuai untuk pakaian tuksedo dalam upacara perkahwinan.

 

IKLAN

Stewart Penny Loafer

6 Jenis Gaya Kasut Lelaki Sesuai Di Padankan Pada Majlis Perkahwinan
The loafer sen, boleh dikatakan kasut Amerika, dan raja kasut pakaian kasual. Ia sering kali menjadi pilihan kerana coraknya yang simple dan hanya mudah di sarung kerana tiada tali. Walaupun kelihatan simple itu tidak bermakna ia bukan pilihan perkahwinan yang hebat.

The Poitier Double Monk Strap 

6 Jenis Gaya Kasut Lelaki Sesuai Di Padankan Pada Majlis Perkahwinan
Kasut ini kelihatan unik kerana coraknya yang agak berbeza daripada kasut yang lain.  Ia menjadikannya kasut yang  mempunyai aksesori yang mempesonakan untuk tux formal Mempunyai jahitan double-blind akan menjadi gaya yang lebih baik dengan pakaian yang gelap atau kelabu. Apabila dipakai dengan seluar jeans, aksesori dan jahitan berkilat itu akan menjadikannya salah satu kasut paling serba boleh dalam senarai.

IKLAN

 

The Van Damme Belgian Loafer

6 Jenis Gaya Kasut Lelaki Sesuai Di Padankan Pada Majlis Perkahwinan

Simple dan elegan. Ini loafer yang sememangnya sesuai untuk semua majlis keraian. Ia mempunyai aksesori di hadapan namun masih berkilat dan sesuai untuk mana-mana jenis tuxedo.

 

Sumber : Men’s journal 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI