Berdoa dengan penuh keyakinan bahawa Allah adalah sebaik-baik tempat untuk kita meminta dan Allah adalah maha pengasih lagi maha penyayang terhadap hambanya.
Baca Surah Ali Imran ayat 31 Untuk Pikat Hati Suami Agar Tak Beralih Arah
.

Surah Al-Hujurat ayat 13

Doa pengasih untuk suami yang seterusnya ialah ayat ke 13 dalam surah Al-Hujurat. Amalkan membaca ayat ini setiap hari dengan berniat supaya ikatan kasih sayang di antara anda dan suami berkekalan sehingga bila-bila.

Maksudnya: “Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih takwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).”

Surah Ali Imran ayat 14

Doa pengasih untuk suami yang seterusnya ialah Surah Ali Imran ayat ke 14 yang berbunyi seperti berikut:
Maksudnya: “Dihiaskan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang dingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; hartabenda yang banyak berpikul-pikul, dari emas dan perak; kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih; dan binatang-binatang ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu ialah kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah), pada sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu Syurga).”

IKLAN

Surah Ali Imran ayat 31

Anda juga boleh menjadikan ayat berikut sebagai doa pengasih untuk suami yang diamalkan setiap hari bagi mendapatkan keluarga yang bahagia. Istimewanya ayat ini, ia adalah di antara ayat yang boleh anda baca sambil berniat supaya suami anda tidak berminat untuk ada kekasih yang lain dan berkahwin lagi satu.

Maksudnya: “Katakanlah (wahai Muhammad): “jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutlah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu. Dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.”

IKLAN

Baca Surah Ali Imran ayat 31 Untuk Pikat Hati Suami Agar Tak Beralih Arah
.

IKLAN

Surah Yusuf ayat ke 4

Ayat ini adalah ayat istimewa bagi mengelakkan suami daripada berlaku curang. Jika anda membaca ayat ini setiap hari dengan niat yang betul dan penuh keyakinan, insya Allah suami anda akan menjadi seorang pasangan yang setia. Anda boleh baca ayat ini semasa duduk di sisi suami, kemudian hembuskan ke arahnya.
Maksudnya : “Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku”.

Surah Toha ayat 39

Ini merupakan ayat ampuh yang boleh anda amalkan setiap hari sambil berniat agar suami anda menjadi seorang yang jujur dan tidak berahsia. Kejujuran dan sikap berterus terang sememangnya di antara perkara yang paling penting dalam rumah tangga. Anda boleh baca ayat paling hujung dalam ayat ini bermula dari perkataan Walqaitu sehingga habis. Anda boleh baca ayat ini semasa duduk di samping suami dan hembuskan ke arahnya.

Maksudnya : Dan Aku telah tanamkan dari kemurahanKu perasaan kasih sayang orang terhadapmu; dan supaya engkau dibela dan dipelihara dengan pengawasanKu.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI