Mungkin anda pernah perasan apabila anda memakai produk perawatan kulit wajah (skincare) tapi skincare itu macam tidak berkesan pada kulit? Tahukah anda bahawa sebenarnya perawatan itu tidak berkesan kerana anda ada tertinggal rutin yang asas ini.

Apabila perawatan yang asas ini tidak dilakukan secara konsisten maka kesan pemakaian produk perawatan kulit wajah jadi tidak berkesan. Penggunaan asas produk perawatan kulit wajah (skincare basic) mengikut turutan amat penting. Ia bagi memastikan produk perawatan kulit wajah yang anda gunakan seperti serum dan sebagainya jadi lebih berkesan pada kulit anda.

PENCUCI MUKA/FACE WASH

Ini adalah rutin yang paling penting. Jika anda tidak menggunakan pencuci muka, maka kulit wajah mudah berjerawat. Lagi satu, pastikan anda menggunakan pencuci muka yang sesuai dengan kulit wajah. Barulah segala produk perawatan kulit wajah yang anda gunakan ‘bekerja’ dengan baik.

Bakal Mempelai Kena Tahu Ni, Nak Pakai Produk Perawatan Kulit Wajah Mesti Ikut Turutan Yang Betul
Kredit foto: Pixabay

PENYEGAR WAJAH/TONER

Gunakan toner selepas mencuci kulit wajah mahupun selepas menggunakan skrub wajah. Toner amat memainkan peranan yang penting pada kulit wajah. Hal ini kerana apabila kita menggunakan toner pada kulit wajah, ia akan mengimbangi ph dalam kulit wajah kita. Ia akan membuatkan kulit wajah kita lebih terhidrat dan sihat.

PELEMBAP WAJAH/MOISTURIZER

Mungkin ada yang menganggap pemakaian moisturizer itu tidak penting bukan? Ada yang rimas dengan keadaan berminyak, maklum sahajalah cuaca negara kita bukankah panas. Bagi mereka yang memiliki kulit jenis berminyak pula beranggapan bahawa moisturizer ini boleh membuatkan kulit wajah jadi tambah berminyak. Sebenarnya salah anggapan ini ya. Moisturizer tidak akan membuatkan kulit wajah anda tambah berminyak malah ia akan melembabkan kulit wajah serta mengawal minyak berlebihan pada kulit wajah.

Bakal Mempelai Kena Tahu Ni, Nak Pakai Produk Perawatan Kulit Wajah Mesti Ikut Turutan Yang Betul
Kredit foto: Pixabay

SUNSCREEN

Ramai yang mengalami masalah parut-parut jerawat pada kulit wajah yang susah untuk dihilangkan walaupun sudah pakai segala serum untuk merawatnya. Tahukah anda bahawa jika anda guna serum terbaik dalam dunia ini sekalipun tapi anda tidak memakai sunscreen maka sia-sia sahajalah usaha kita itu.

IKLAN

Tahukah anda bahawa sunscreen memang bagus untuk kulit. Ia melindungi kulit wajah daripada sinaran uv yang boleh merosakkan kulit wajah. Maka sebab itulah mereka yang konsisten memakai sunscreen, kita akan lihat kulit wajah mereka tidak ada ‘dark spot’ mahupun parut jerawat.

Untuk perawatan kulit pada waktu malam pula, lebih kurang juga turutan perawatan kulit wajah seperti di atas kecuali tidak perlulah memakai sunscreen.

PRODUK CELLVIA GLOBAL NETWORKS 

Produk CGN mengandungi generasi terkini kolagen molekul tinggi yang membantu meningkatkan dan memulihkan kesihatan kulit dengan ketara dengan memperbaiki teksturnya, mencegah dan meminimumkan kesan cela, kedutan dan parut serta melembab.

IKLAN

Bakal Mempelai Kena Tahu Ni, Nak Pakai Produk Perawatan Kulit Wajah Mesti Ikut Turutan Yang Betul

Cellvia Mythology Creation Ampoules dan Scalpia Plus Ampoules diperbuat daripada ekstrak kolagen berkualiti tinggi, bahan semula jadi dan proses teknologi terkini. Produk Cellvia dihasilkan secara beretika, diterima seadanya oleh agensi berkaitan, dan mendapat pujian pemimpin industri.

Bahan aktif: pati kolagen, pati tisu kultur dari akar ginseng liar , lava air laut Jeju, pati tremella fuciformis (cendawan), Idebenone , niacinamide dan pati buah-buahan Hippophae rhamnoides.

IKLAN

Komposisi bahan-bahan aktif ini memberikan hasil yang terbukti untuk menggantikan sel-sel yang rosak akibat penuaan dan memperbaiki dan memulihkan kesihatan kulit dengan ketara dengan memperbaiki teksturnya, mencegah dan meminimumkan kesan cela, kedutan dan parut, meningkatkan keanjalan kulit serta menyuburkan kulit dengan mineral dan vitamin. Hasilnya, mengembalikan keremajaan wajah dan badan manusia.

Bakal Mempelai Kena Tahu Ni, Nak Pakai Produk Perawatan Kulit Wajah Mesti Ikut Turutan Yang Betul

Peranti Terapi Udara SHUSPELL: Cellvia Mythology Creation Ampoule disapu pada kulit melalui alat semburan kecantikan 5-dalam-1. Terapi Udara SHUSPELL yang memenangi anugerah. Kaedah aplikasi ini membolehkan penyerapan hampir keseluruhan bahan aktif dengan menggunakan teknologi mikronano (MNT) untuk mengurangkan saiz ramuan kepada satu bilion meter, bersamaan dengan 1/1000,000 ketebalan rambut manusia.

Sumber: Euphoria Malaysia Kredit foto (top image): Pixabay

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI