Dayang Nurfaizah

Sudah lali, penyanyi Dayang Nurfaizah memberitahu dia tidak terasa hati walaupun kerap diajukan soalan mengenai jodoh.

Dayang Nurfaizah Sudah Lali Soal Jodoh

Seperti orang lain, Dayang Nurfaizah Awang Dowty juga mempunyai keinginan untuk menamatkan zaman bujang namun rezeki itu masih belum berpihak kepadanya.

Bukan Tak Nak Kahwin, Dayang Nurfaizah Sudah Lali Soalan Tentang Jodoh

Justeru itu, dia memohon agar peminat mendoakan semoga cepat dipertemukan jodoh. Dalam temu bual bersama mStar baru-baru ini, Dayang meluahkan isi hatinya tentang isu ini,

“Saya daripada umur 18 tahun pun orang selalu bertanya mengenai isu bila nak kahwin ni dan sampai sekarang pun orang masih bertanya pada saya soalan yang sama.

Bukan Tak Nak Kahwin, Dayang Nurfaizah Sudah Lali Soalan Tentang Jodoh

IKLAN

“Nak cakap mengenai jodoh ni pun saya susah sebab kadang-kadang ia ada depan mata, kena tengok juga sebab kerja macam saya ni perlu cari seseorang yang memahami serta keserasian itu yang penting… Dayang tak pernah letakkan syarat tertentu kalau bab jodoh ni.

“Saya tak pernah terasa pun dan doakan yang terbaik untuk saya semoga cepat dipertemukan jodoh okay amin,” katanya lagi.

Terima Takdir Hidup

Jodoh adalah sebahagian dari takdir iaitu ketentuan ALLAH yang sudah ditetapkan saat manusia masih berada di dalam rahim. Sama seperti rezeki dan kematian.

IKLAN

Bukan Tak Nak Kahwin, Dayang Nurfaizah Sudah Lali Soalan Tentang Jodoh

Jodoh merupakan sesuatu yang ghaib atau kata lain tidak ada satu pun manusia yang tahu siapa jodohnya kelak dan bila waktu akan tiba. Kita perlu sangka baik kepada ALLAH walaupun kita belum nampak kebaikan disebalik takdirnya.

Bukan saja orang cepat dapat jodoh itu rezeki. Lambat dapat jodoh juga rezeki. Rezeki hidup lebih dengan ibu bapa. Rezeki lebih bersama keluarga. Rezeki kita tak sama. Jangan bandingkan diri kita dengan orang lain. Itu salah.

IKLAN

Tapi, kalau kita bandingkan diri kita yang dahulu dengan yang sekarang itu betul. Sebab itu lorong hidup kita masing-masing. Kita tahu tahap kemampuan kita. Kebahagian kita.

Lorong Rezeki Tak Sama

Bukan Tak Nak Kahwin, Dayang Nurfaizah Sudah Lali Soalan Tentang Jodoh

Kalau tengok rezeki Dayang sekarang, dia cukup berjaya dalam kerjayanya. Mungkin Allah lorongkan rezekinya dari sudut itu dulu. Jadi raikan apa yang tiba dulu. Sampai masa nanti, dapatlah jodohnya.

Belajarlah menerima dan menghormati ‘hak’ orang lain, jika jodohnya lambat pun, itu bukan kuasanya. Doa yang baik-baik untuk kebahagiaan hati semua pihak. Begitulah.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI