Seorang lelaki bertekad ceraikan isteri gara-gara mengejar cinta mak nyah dan ia terjadi di Indonesia. Menurut laman sesawang Tribunnews.com, lelaki yang bernama Sigit tersebut telah berkahwin dengan seorang wanita asli dan dikurniakan seorang anak kini lebih sanggup untuk menjalinkan hubungan dengan seorang LGBT yang merupakan Mak Nyah.

Selain itu, mereka berdua telah merancang untuk berkahwin kerana Sigit sudah tak mahu mempunyai anak lagi di masa hadapan. Transgender yang dikenali sebagai Stasya itu merupakan seorang Youtuber dan mereka berdua sudah lebih 3 tahun saling mengenali antara satu sama lain.

Ceraikan Isteri Kerana Cinta Mak Nyah

IKLAN

Mak Nyah
Nama ini lebih disukai oleh wanita trans rakyat Malaysia berbanding dengan pelbagai istilah penghinaan (iaitu, pondan dan bapok), yang sebelum ini digunakan oleh orang-orang Sarawak apabila merujuk kepada transekseksual dan pakaian salib. Walaupun begitu, istilah pak nyah kadang-kadang digunakan untuk lelaki trans, dan istilah hibrid mak-pak nyah untuk semua individu transgender.

Ceraikan Isteri Kerana Cinta Mak Nyah

IKLAN

Lelaki Ceraikan Isteri

Keputusan Sigit menceraikan isterinya itu disebabkan atas pendiriannya untuk tidak mahu memiliki anak lagi dan hanya cukup hanya seorang. Namun, apa yang mengangumkan adalah bekas isteri Sigit juga sebenarnya berbaik dengan Stasya. Mereka berdua bagaikan teman rapat malah pernah bercuti dan menghabiskan masa bersama-sama.

IKLAN

Ceraikan Isteri Kerana Cinta Mak Nyah

Malah jika Sigit dan Stasya bergaduh, bekas isterinya jugalah yang memulihkan hubungan mereka berdua. Kejadian ini pelik tapi benar dan tapi tidak mustahil berlaku dalam zaman serba moden ini. Jadi, benarlah orang kata, cinta itu buta malah mereka berbangga menayang hubungan mereka di hadapan orang ramai walaupun hubungan tersebut songsang.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI