Syampu adalah produk penjagaan rambut yang sangat penting, jadi adalah penting untuk memilih dengan betul, kerana satu jenis syampu tidak sesuai dengan semua orang. Pilihan salah cara untuk mencuci rambut boleh menyebabkan kelemumur, gatal-gatal, melemahkan dan menguatkan keguguran rambut. Dan jika, di hadapan keriting kering, anda mula memakai syampu untuk rambut berminyak, maka kulit kepala akan kering, tahap PH akan pecah, dan penambahan ketumbat kepala tidak dapat dielakkan.

Terdapat banyak jenis dan subspesies dari syampu.

Pertama, mereka boleh dibahagikan kepada kumpulan berikut:

-neutral – untuk pembersihan biasa;
-menjaga rawatan rambut dan kulit kepala;
-shampoo-mengupas – untuk pembersihan yang mendalam;
–warna – untuk memberi warna rambut tertentu.

Kedua, semua deterjen untuk kepala dapat dibahagikan dengan tujuan penggunaan:

-membuang lemak yang berlebihan daripada rambut dan kulit kepala;
-membersihkan bahan pencemar biasa (habuk, zarah kulit, sebum);
-pelembab kulit kering kepala yang terlalu kering;
-melambatkan pembahagian sel dan membersihkan kelemumur;
-syampu tindakan lembut untuk kegunaan harian.
-Keadaan kulit kepala dan folikel rambut secara langsung menentukan kesihatan rambut, oleh itu, pertama sekali, adalah perlu untuk memilih syampu untuk kulit kepala, dan selepas itu menjaga rambut itu sendiri. Dalam kes ini, ia adalah syampu yang merawat kulit, dan pelbagai topeng, balm dan cara lain direka untuk —–merawat dan mengembalikan rambut. Oleh itu, memilih pembersih kepala, pertama sekali, anda perlu mempertimbangkan jenis kulit dan kehadiran masalah dengannya.

Oleh itu, kita ikuti perkongsian Nur Qyna yang mengatakan jenis syampu ini mampu membantu anda kaum wanita untuk mendapatkan rambut yang lebih sihat dalam masa simgkat.

Siapa rasa rambut gugur teruk or rasa mcm dah botak. Aku suggest try shampoo ni Function teruk. Mana mana boyfriend yang awek selalu cakap rambut gugur, dah tak payah pening okay. Bagi je pakai shampoo ni, confirm elok. Cuba lah, mana tahu okay kan tapi aku dah try, results cun habis. Ni aku senaraikan shampoo ikut warna. Korang beli ikut masalah rambut korang. Boleh cari kat watson. Sebab aku beli kat watson.

IKLAN

1. Argan Oil Morocco ( warna biru)

Untuk membaiki rambut rosak

2. White strawberry and sweet mint ( warna pink)

Ni untuk sesiapa yang takde masalah rambut. Just nak jaga keharmonian rambut tu je. Boleh lah pakai yang ini.

3. Arabica coffee fruit ( Warna maroon)

Ni pulak untuk yang rambut dah nipis dan nak rambut tu tebal

4. Golden Morringa oil ( Warna Gold)

Ni untuk rambut kering yang tak bermaya mcm mayat and melembutkan rambut tu semula

5. Rosemary and Herbs ( Warna Purple Cair)

Yang ni pulak untuk bagi kelembapan dan tak kan keringkan rambut

6. Passion flowers and rice milk ( Warna dark purple)

Untuk suburkan rambut yang kurang nutrients

7. White grapefruit & mosa mint ( warna orange)

Untuk rambut nipis dan tebalkan rambut