Bila dah ada perancangan untuk kahwin, to-do list dah kena ada. Imaginasi untuk majlis perkahwinan pun sepatutnya dah lebih jelas dan boleh direalisasikan nanti. Tapi dalam nak meraikan tu kena pandai juga kawal bajet terutamanya bab baju kahwin. Nak yang cantik, sopan tapi nampak mewah? Abaya kahwin ni memamg cantik. Jom baca ni! 

Betul tak ada wanita yang dari sebelum ada calon lagi dan beriya-iya buat to-do list? Siap ada rekaan baju yang diidamkan. Sekarang ni semuanya di hujung jari. Baju pun tak perlu ditempah sebab banyak sangat jenama pakaian yang mengeluarkan busana pengantin.  

 

Nak nampak lain dari yang lain, boleh juga memilih abaya untuk tampil sopan dan selesa. Abayalubnaa, peneraju abaya moden di Malaysia membariskan koleksi abaya buat pengantin dan bridesmaid. Rambang mata dibuatnya apabila melihat koleksi luxe dari Abayalubnaa, tambah-tambah lagi dari koleksi Raikan Cinta.

IKLAN

Rekaan abaya daripada material kain yang berkualiti tinggi, sulaman pada hujung lengan dan busana keseluruhan juga dibuat kemas, menonjolkan kuasa eksklusif pada harga yang sangat berpatutan. Selain putih, rona warna yang ditawarkan juga lebih kepada pilihan pastel seperti powder blue, merah jambu, nude dan banyak lagi.  

 

Siapa sangka, abaya yang dahulunya terhad untuk tujuan ibadah dan meraikan perayaan kini dijadikan sarungan paling indah di hari pernikahan dan persandingan. Pengantin dah cantik, bridesmaid juga apa kurangnya. Abaya yang direka tidak melekap di tubuh serta potongan yang terletak di tubuh ini juga sungguh selesa di gayakan ‘dulang girls’. 

IKLAN

Butik Abayalubnaa yang terkini dibuka di Neo Damansara, menempatkan kesemua koleksi eksklusif mereka termasuk #EnchantedRaya dimana 20 pilihan rekaan abaya eksklusif, khas untuk pelanggan Abayalubnaa dimana lebih pilihan perincian, penggunaan fabrik, pelbagai warna dan siluet yang sesuai untuk wanita dari semua saiz.  

 

Abayalubna turut menampilkan rekaan koleksi baju lelaki terbaru berkolaborasi dengan jenama terbaru, Dindaakandaa. Dengan kempen “Just Be You” , inovasi koleksi jubah dan kurta kontemporari lelaki ini direka agar boleh digayakan untuk semua golongan lelaki dari pelbagai peringkat umur dan untuk apa jua majlis.  

 TIP PILIH BAJU KAHWIN UNTUK WANITA

  1. Pilih saiz yang betul-betul sesuai dengan anda.
  2. Rekaan busana hendaklan sesuatu yang anda suka dan bukan dipaksa untuk menerimanya.
  3. Material kain perlulah selesa. Jangan nanti di atas pelamin terasa gatal-gatal atau berpeluh berlebihan dek kerana material kain yang tak best!
  4. Jika membeli busana kahwin secara online, tanya perincian material kain, ukuran tepat dan warna sebenar busana (ada busana yang ronanya tampak lain di dalam kamera disebabkan pencahayaan).
  5. Ikut bajet sendiri! Jangan terlalu fikirkan ‘standard‘ tanpa memikirkan bajet yang anda anda.

 

IKLAN

Jom kita dengar apa kata Ketua Pegawai Eksekutif Abayalubnaa merangkap pereka fesyennya, Puan Syahruban Mohamad.