Halim Yazid kahwin lagi

Tular berita legenda dikir barat, Halim Yazid kahwin lagi dengan wanita berusia 21 tahun baru-baru ini di medsos.

Halim Yazid Kahwin Lagi

Halim Yazid Kahwin Lagi, Jodoh Dengan Peminat Dan Isteri Pertama Restu

Dalam usia 64 tahun, siapa sangka pelantun lagu Anak Tupai direzekikan jodoh lagi yang mana beza jarak usia pun 43 tahun. Namun ini bukan satu halangan buat Nurul Farhana Asyikin, 21, menerima Halim Yazid.

Diijab kabul pada 8 November 2022, wanita itu tulus menerima Halim yang merupakan bapa kepada lapan cahaya mata.

IKLAN

Kenal Di Media Sosial

Halim Yazid Kahwin Lagi, Jodoh Dengan Peminat Dan Isteri Pertama Restu

Menurut Halim yang merupakan pesara Universiti Malaya, percintaannya Nurul Farhana bermula apabila wanita itu pernah menjadi pengasuh anak sepupunya. Hubungan itu lebih erat selepas masing-masing berkenalan di laman sosial.

“Isteri berasal dari Kelantan dan merupakan peminat saya. Walaupun dia masih muda tetapi dia tetapi tahu lagu-lagu dikir barat yang saya nyanyikan,” katanya.

IKLAN

Perkahwinan Direstui Isteri Pertama

Halim Yazid Kahwin Lagi, Jodoh Dengan Peminat Dan Isteri Pertama Restu

Pendikir barat yang berasal dari Kampung Changgai, Pasir Puteh itu menzahirkan kesyukuran perkahwinan poligami direstui isteri pertama. Namun, kedua-dua isterinya itu tidak pernah bertemu biarpun tinggal dengan jarak tiga minit sahaja di Salak Tinggi, Sepang.

IKLAN

“Isteri pertama dan kedua tidak pernah bergaduh dan tidak berbaik, mereka tidak berjumpa dan memang tidak bergaduh,”ujarnya yang menyambut kelahiran anak pertama bersama Nurul Farhana enam bulan lalu.

Kisah pasangan berbeza usia Halim dan Nurul Farhana menjadi perhatian para peminat. Rata-rata mendoakan agar mereka berbahagia.

Sumber: Harian Metro

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI