Salah satu ujian terbesar di dalam perkahwinan adalah kehadiran orang ketiga. Ibarat batu besar jatuh menimpa atap rumah, begitu jugalah perasaan pasangan yang menjadi mangsa curang. Secara tiba-tiba hidup hancur dan kita mungkin tidak tahu lagi apakah kita akan dapat membangunkan kembali rumah tangga yang dibina.

Puan Ain Mahazis kongsi mengapa wanita harus ada pendapatan sendiri walaupun sebesar RM10. Ini bukan untuk sesiapa, tapi untuk diri sendiri.

ISU RAMPAS SUAMI ORANG, PERAMPAS GUNA ALASAN MENUMPANG KASIH??

Saat Si Isteri pertama tulis

“Saya Redha Sebab Saya Sayangkan dia”

First thing saya sendiri duk fikir , kenapa dia begitu naif mempersalahkan diri “tak pandai jaga suami” walhal si isteri sehingga mampu melahirkan dua orang anak

IKLAN

Rupanya , first wife , full housewife . Tak bekerja dan bergantung harap pada suami. Sampai sanggup telan pahit hempedu yang datang

Betul , ajal dan maut di tangan Tuhan . Letaklah dalam kepala selalu bahawa suami itu bukan hak kita . Kita tak tahu apa akan jadi di masa hadapan .

Wahai kaum isteri sekalian carilah pendapatan sendiri walaupun sebesar “RM10” , walaupun cuma RM10 , jika ianya dilakukan dengan passion dan kesungguhan boleh pergi jauh dari RM10 .

Wahai si isteri , selagi suami mu makan gaji dari company , bantulah suami ! Carilah pendapatan hanya dengan duduk di rumah .

IKLAN

Orang cakap , buat apa suami isteri nak kerja ? Tak cukup makan lagi ke ?

Let me explain , saya berkawan dgn kelompok semua kawan kawan sy berbisnes walaupun suami nya seorang bussines yg berjaya . Suami dia sebulan belas belas ribu income . Tp si isteri tetap jual online , pergi makeup orang , tahu sebab apa ?

Puas ! Puas dgn duit sendiri . Puas dengan usaha sendiri . Puas tengok anak anak cantik dgn apa yang kita rasa NAK BELI .

Why not jadikan kisah rampas merampas suami , menumpang kasih ni semua satu TURNING POINT untuk kita as a wife , mulakan hidup baru dengan mencari duit poket sendiri .

IKLAN

Setidak tidaknya , kita tidak risau apa akan mendatang nanti . Sebab orang kata hidup ni tak selalu indah . Kalau bukan kerana sebab suami di rampas , mungkin ada sebab dan musabab lain yang boleh menimpa kita .

Dengan kegawatan ekonomi sekarang , saya sangat percaya , seorang isteri itu perlu cari duit sendiri , utk diri sendiri , anak anak , dan suami .

Alhamdulillah , im proud with all of my agent Jamu Tun Teja , diorang dah buat Turning point utk buat income , sebulan boleh capai 2K . Siap boleh beli gelang emas utk anak perempuan .

Tidak kah kalian mahu begitu jugak ?

Buat suami ku , jangan risau . U are mine , Insyallah .  ini juga peringatan buatku .