Seorang isteri mungkin masih mampu menerima jika suami enggan membantunya menguruskan rumahtangga, tetapi apabila kepercayaan yang diberi dikhianati, mungkin suami akan mendapat peluang kedua. Jika peluang yang diberi tidak dimanfaatkan, rasakanlah akibatnya untuk jangka masa yang lama.

Hargailah isteri. Jangan dikhianati kepercayaan yang diberi.
KESIAN JADI PEREMPUAN..
.
PEREMPUAN…

Korang sudah berada di dunia yg mana anda akan jumpe begitu byk cabaran dalam hidup anda..

Kalau dulu…
Mak2 kita..
Nenek2 kita
Berkemban kat rumah pun anak smpai 15 org..
Suami balik cari bini..

Zaman skang nie lain akak2..
Kadang awk tak tahu awk nie siapa..
Isteri pada suami..
Atau jadi babi sondol suami org..
Atau jadi mangsa poligami atau jadi mangsa diceraikan sbb perempuan lain..

Malam semalam memang buat aku rasa sedih sangat2..
Tengok loving couple depan Mata aku..
Memang seolah tengah berbulan madu..
Sweet habis..
Aku tengok pun aku sndiri tersipu malu..

Then lelaki tu dtg Kat kaunter mintak aku charge kan hp dia…

Around after 15minit..
Then telefon dia Bergegar..
Mood silent..

Aku nak panggil mamat tu sbb ade panggilan..
Tapi aku tersentak bila mesej berpusu2 masuk.

First mesej..
“Are u ok dear.. im sorry im not around when u really need it..”

Kedua..
“Why he cursing u.. u not do anything wrong.. for me u do the right thing..”

Ketiga..
Mcm dalam gambar..

Kalau kau kat tempat aku..
Tak sedih ke tengok benda mcm nie..

Aku sebak bai..
Sedih gila..
Mula2 aku tengok loving couple nie best je tengok org bercinta..
Bertentang mata each other..

Last2 Observation Kau meleset..
Sbb Kau tahu yg perempuan tengah berasmara Dana tu bukan wife mamat tu..

Kau dah boleh imagine ape mamat tu duk bohong bini dia..

Create satu pembohongan untuk buat wife yg jauh rasa care..
Atau tak suspicion dgn ape dia buat secara nyata..

So wife dia akan bagi ruang kat dia untuk menyendiri tanpa wife dia suspek ape2..

Tapi hati seorang isteri mesti risau..
Call dia byk kali tak angkat..
Seolah risau suami dia rasa terasing hadap masalah sorang2..
Konon nak jadi wife yg even jauh still care suami tersayang..

Memang sesuatu yg sangat kejam berlaku depan mata.

IKLAN

Dahlah Kau curang..
Kau ade adekan satu Situation untuk buat wife Kau risau..
Padahal Kau tengah beromen..

Lagi jahat bila common lelaki curang..
Dia akan cerita kat perempuan yg dia tengah Usha dapatkan puki tu..

Create cerita dia dgn isteri dalam proses bercerai lah…
Isteri tak jaga hak2 dia sebagai suami lah..
Isteri selalu gunakan dia lah..
Kawin sbb keluarga paksa lah..
Even anak dah 3..
Terpaksa sangat..

Tak caya..
Tanya perempuan yg merampas suami org nie..
Ape jantan tak guna tu dah create cerita smpai perempuan perampas nie rasa kasihan…
Siap bagi puki lagi nak tunjuk betapa dia jadi wanita yg mendukung lelaki yg konon jadi mangsa rumahtangga dapat isteri jahat..

Kau org faham tak plot yg mcm nie..
Perempuan dgn perempuan bertekak sbb sorang salahkan perampas..
Yg perampas salahkan isteri tak pandai jaga laki.

Hujung2 yg jadi babi duk bergaduh..
Perempuan.

Yg laki..
Sedap..
Kiri kanan depan belakang dah pukul keliling sodok p**i..
Then just release semuanya..
Cabut..

Yg suffer perempuan2 yg terpedaya dgn tipu helah jantan yg nak perempuan sbb semata2 puki..

Aku sndiri yg perjuangkan keadaan2 mcm nie kadang terkucil.
Nampak perempuan cantik..
Meremang bulu kepala atas smpai kepala bawah..

Belum lagi perempuan yg sengaja bagi ruang atau jenis yg sengaja gatal2 dgn Kau..
Sbb tu jantan curang nie..
Isteri lawa gila pun dia curang..
Perempuan Muka pecah pun dia Sauk..
Sbb senang dapat..
Senang Pikat dan perdaya.
Motif utama semata2 p**i..

Sbb tu perempuan..
Tak payah tanya..
Tak payah rasa pelik..

Kenapa jantan dpt isteri cantik dan lawa pun tetap curang..

Sbb tu lelaki kene kawin ramai..
Sbb dia tak dpt excitment dgn bantai satu puki…
Mesti nak rasa yg lain..

IKLAN

Dia sama feel mcm Kau rasa lapar then Kau pegi shopping..
Semua benda Kau nak beli..
Tapi bila Kau Kenyang..
Kau rasa menyesal ape Kau beli…

Dan sama feel bila Kau nak beli sgt benda tu..
Kau pasang impian nak jaga barang tu baik2..
Tapi bila dah dpt..
Kau letak sepah2.
Kau dah malas nak take care.

Then Kau dah mula pasang angan nak beli benda baru lagi..

Nafsu tu takkan stop..
Selagi Kau manusia..
Cuma beza Kau kawal atau tak..

Aku pun ade time perempuan Berlengas dekat aku..
Aku feel..
Nikmat Woo..
Tapi bila balik ratap anak bini.
Then flashback ape aku lalui mase kecik.

Aku taknak bercerai sbb aku jadi jantankejar p**i.
Aku taknak anak aku smpai mampus ingat ape aku buat semata2 kerana nak sedap sndri…

Aku taknak..
Then sbb dugaan tulah..
Buat aku jadi lelaki yg hari nie..
Sentiasa beringat..
Sentiasa Fokus kat anak bini..

Anak aku plak perempuan..
Lebih baik aku jadi lelaki yg trbaik untuk dia sebelum jantan tak guna rampas dia dari aku

Sekurangnya aku dapat buktikan kat Zinnirah..
Ade lelaki yg jadi terbaik untuk dia even jantan2 tak guna dah permainkan perasaan zinnirah bila dia dewasa nanti..

Aku akan sntiasa jadikan diri aku nie sebagai panduan dia nak cari suami yg terbaik untuk dia..

Maybe dgn usaha2 aku menulis benda2 mcm nie..
Dpt bukak mata byk org yg berumahtangga..
Mane tahu one of family yg baca setiap penulisan aku perjuangkan nasib2 rumahtangga yg kacau bilau nie…
Lahirkan anak lelaki yg punya kesedaran mcm aku..
End up kawin dgn anak aku.
Jaga anak aku dengan baik..

Siapa tahu kan allah temukan kebahagiaan mcm tu..
Setelah allah tarik nikmat kebahagiaan aku mase kecik dulu..
Allah pulangkan balik kat keturunan aku selepas aku..

Aminnn!!

IKLAN

Biasa lelaki dgn lelaki akan bangga mereka ade perempuan kanan kiri…
Tapi aku tak perlu ikut mcm mereka..
Sbb aku bangga sbb aku sentiasa dalam spesies jantan terancam kepupusan…

Kalau nak rasa bangga..
Aku patut rasa bangga dgn ape aku pertahankan skang..
Even aku sndiri stuggle dgn perempuan kat luar nie…
Struggle nak buat wife aku sntiasa sedap kat mata aku..

Lebih baik aku fokus pembangunan mase depan rumahtangga aku..
Even ia Sangat sukar dan tak menjadikan aku lelaki yg bebas..

Sekurangnya usaha aku nie akan berbuahkan hasil waktu aku tua nanti..
Berbanding jantan yg seangkatan dgn aku tengah p*s*y Hunter..
End up dgn keadaan paling menyedihkan..
Pasti

Majoriti perempuan dia nak end up hidup dia dgn anak2 keliling…
Dan dalam pelukan suami trcinta..

Sbb tu allah tak pernah benarkan wanita kawin ramai…
Dalam tidak diberi peluang itu..
Pasti allah tutup hati2 mereka untuk curang..
Sbb tu dalam islam allah sntiasa ingatkan para isteri menjaga Maruahnya untuk menjaga Maruah suaminya..

Dgn pelbagai kangkangan..
Dan hikmah dia..
Wanita sentiasa letak mindset..
Kebahagian tu trletak pada diri dia dgn membahagiakan suaminya..
Serve segalanya untuk suaminya..
Hidup semata2 untuk suaminya..

Tapi selalu end up dgn suami curang…
Sbb tu dalam mereka berlumba untuk kejar kebahagiaan tu..
Suami lari kejar kebahagiaan p*ss* lain..

Jadi perempuan nie sangat sukar..
Sangat2 sukar..
Malah selalu jadi bahan lelaki yg belang2 nie..
Siap menghukum wanita dgn doktorin agama untuk menakut2kan wanita..

“Kau tak setuju aku kawin lagi.. Kau masuk neraka”

Walhal isteri nak syurga tu dgn pimpinan suami..
Tapi suami dah nerakakan isteri sbb tak penuhi tembolok K***k mereka..

sedih dgn nasib perempuan hari nie…
Aku tak tahu mcm mane zinnirah anak aku akan hadap hidup mcm nie keliling dia..

Kalau aku diberi peluang jadi perempuan.
Aku taknak..
Sbb aku akan rasa sentiasa rasa dalam dilemma..
Takut dan tertanya2 adakah aku akan bahagia..
Adakah suami aku akan pimpin aku cari kebahagiaan bersama..
Adakah laki aku tak cari lain..
Adakah aku ini cuma sandaran lelaki semata2.
Habis madu sepah dibuang..

Sbb jadi perempuan nie just recieve je ape yg suami bagi..
Dari air mani smpailah penampor..

So kau tak boleh nak tentukan ape yg Kau boleh buat untuk rumahtangga nie jadi lebih baik..
Jadi cantik pun salah..
Jadi pandai masak pun salah..
Jadi hamba abdi pun salah.
Semua salah..
Sbb suami nakkan puki baru..
Benda Kau buat yg terbaik pun suami Kau tetap nak benda lain..
Sbb tu mase dari Saat tu suami kau nampak kau semuanya buruk..

Dahlah urus rumah Kau..
Urus bill silap2 pun Kau..
Mengandung beranak semua Kau..
Jadi hamba kat rumah kene taat pun Kau..
Tu belum yg kene kerja bantu suami dan ekonomi..
Pun Kau..
Anak2 urus dari keluar dari rahim smpai kebesar pun Kau jugak..

Memang Kalau Kau buat ape2 pun..
Suami Kau takkan nampak Kau..
Kalau dia pikir kebahagiaan Kat luar yg dia cari…

Kau tak boleh buat ape2..
Kau cuma makan hati..
Dan kalau Kau mintak cerai..
Kau Kene plak pikir nasib anak2 Kau..
Last2 Kau terpaksa menderita smpai Kau mati..

Tu belum yg tak dpt kawal jiwa dan perasaan..
Terpaksa derhaka dgn suami.
Sbb sikap suami yg dangkal…
Last2 masuk api neraka sbb jadi isteri jantan tak guna..

Kesian kan jadi perempuan
.
SUMBER: Putera Nur Muhammad Raihan