Tiada yang lebih menggembirakan bagi pasangan suami isteri saat dikurniakan zuriat dalam hidup mereka. Saat yang dinanti-nanti dalam setiap kehidupan berumahtangga. Begitulah juga yang dirasai oleh pasangan selebriti terkenal Neelofa dan suaminya, Haris atau PU Riz yang baru sahaja menimang cahaya mata sulung pada 29 Januari 2022.

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARIS
Pasangan bahagia, Haris dan Neelofa.

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISPasangan ini memilih nama Muhammad Bilal Muhammad Haris buat putera sulung mereka. Khabar gembira itu telah dikongsi oleh Haris atau nama sebenarnya, Muhammad Haris Ismail dalam satu kenyataan. Haris menzahirkan kesyukuran kerana urusan kelahiran zuriat mereka itu dipermudahkan.

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARIS“Assalamualaikum wbt. Alhamdulillahirabbil’alamin. Puji dan syukur kami panjatkan kepada Allah SWT untuk segala berkat dan rahmat-Nya, isteri saya, Noor Neelofa Mohd Noor telah selamat melahirkan Putera sulung kami pada 29 Januari 2022 jam 3.44 petang.

Syukur Alhamdulillah, segala urusan dipermudahkan, kini isteri saya sedang berehat dan kami sedang melalui satu fasa yang sangat menggembirakan untuk kami sekeluarga.

IKLAN

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISKelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISKelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISSaya dan Neelofa ingin merakamkan jutaan penghargaan dan rasa penuh bersyukur atas doa yang dikirim oleh anda semua. Terima kasih atas ingatan kalian sejak kami mendirikan rumahtangga sehinggalah kami menimang cahaya mata.

Sebagaimana kalian mendoakan kesejahteraan saya dan isteri tahun lalu, mohon titipkan juga doa-doa yang baik agar zuriat yang berada di pangkuan kami ini mampu menjadi khalifah yang dapat memberikan kebaikan kepada agama dan negara. Terima kasih”

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARIS
Haris atau nama sebenarnya, Muhammad Haris Ismail turut terkenal dengan gelaran PU Riz.

Manakala posting ringkas di Instastory Neelofa “Assalamualaikum Muhammad Bilal bin Muhammad Haris” jelas menggambarkan kegembiraannya yang baru bergelar seorang ibu.

IKLAN

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISSelain mendoakan kesejahteraan ibu dan bayi, warganet turut memuji nama yang diberikan kepada bayi sulung pasangan ini sebagai sangat indah dan membawa maksud yang baik.

“Nama yang cukup ringkas dan bermakna, nama Rasulullah dan nama Bilal bin Rabah..Allahu sgt cantik nama yang diberi”

“Terbaik ..salah satu nama yang ada disyurga.. bilal bin rabbah”

“Alhamdulillah bertambah umat Muhammad SAW..tahniah Neelofa dan Pu Harris semoga kelak Muhammad Bilal jadi anak soleh,pandai azan sehebat Bilal bin Rabbah”

Selamat menempuh rutin baru buat Neelofa dan Haris, semoga dipermudahkan juga urusan berpantang buat Mommy Lofa! Semua dah tak sabar nak tatap wajah comel Muhammad Bilal. Mesti tampan persis bapanya, kan. Semoga Muhammad Bilal menjadi anak yang soleh, penyejuk jiwa buat ibu ayah.

IKLAN

Kelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISKelahiran Muhammad Bilal Lengkapi Mahligai Bahagia NEELOFA & HARISBiarpun berita kehamilan Neelofa hangat diperkatakan sejak Julai 2021, namun bekas pengacara MeleTOP ini memilih untuk tidak berkongsi secara terbuka mengenai status kandungannya.

Untuk rekod, Neelofa dan Haris bernikah pada 27 Mac 2021 di sebuah hotel terkemuka di ibu negara.

Kredit Foto: Instagram Neelofa

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI