Sekadar gambar hiasan

Pastinya seorang lelaki itu menginginkan pasangan wanita yang cukup sempurna dimatanya. Wanita yang mempunyai perwatakan lemah-lembut dan pandai berdikari antara ciri yang sentiasa diburu oleh lelaki untuk dijadikan pasangan hidup.

Namun begitu, ada segelintir ciri-ciri dan perkara tentang wanita yang boleh menjengkelkan lelaki itu. Entri kali ini berkongsikan 5 perkara tentang wanita yang tidak disukai oleh kaum lelaki.

1. TIDAK HORMAT ORANG TUA
Lelaki menilai seseorang wanita itu melalui budi bahasanya terutama bila bercakap atau melayan orang tua. Kalau anda bersikap kasar dan tidak hormat pada orang yang lebih tua, jangan terkejut jika anda bukan calon isteri pilihan si dia. Takut nanti ibu bapanya diperlakukan seperti itu pula.

IKLAN

2. GEDIK
Perangai gedik wanita bukan sahaja membuatkan kaum sejenis jelek malah lelaki pun tidak gemarkannya. Bagi lelaki, wanita yang gedik ni lemah dan tidak berdikari. Lelaki cepat rimas bila wanita suka merengek lagi-lagi jika usia kamu sudah matang.

IKLAN

3. QUEEN CONTROL
Lelaki kurang gemarkan wanita yang kuat mengongkong dan menyekat segala aktiviti mereka. Mungkin si dia nampak turut sahaja segala arahan anda, berhati-hati kerana sampai satu tahap dia mungkin akan buat perangai. Lelaki tidak suka wanita terlalu berkuasa dalam perhubungan.

IKLAN

4. PISAU CUKUR
Usah meminta-minta dengan si dia, biarkan si dia yang beri anda hadiah mengikut keikhlasan hatinya. Dari situ lelaki menilai sama ada wanita itu benar mahukan cintanya atau sekadar ingin mengikis? Once you are spotted as materialistic, you are in trouble.

5. MAIN KAYU TIGA
Sama seperti wanita, siapa suka pasangan kita main kayu tiga? Berbeza dengan wanita yang lebih suka memaafkan lelaki dan memberi peluang kedua jika di tangkap bermain kayu tiga. Tapi bukan untuk lelaki ya. Sekali anda di tangkap curang, maka tiada maaf bagimu.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI