Kalau berkahwin hanya bersandarkan nafsu atau kecantikan semata-mata, memang hubungan rumah tangga yang dibina tidak akan kekal lama. Kahwin dengan isteri sebab isteri cantik, tapi apabila isteri dah selekeh dan tak cantik, suami mula cari perempuan cantik yang lain.

Selalunya alasan yang digunakan suami apabila ada orang lain, suami akan guna alasan yang isteri dah selekeh dan tak pandai layan dia. Sanggup ceraikan isteri sebab dapat perempuan yang lebih cantik.

Bukankah perkahwinan untuk saling melengkapi dan menerima baik buruk pasangan seadanya. Ini perkara yang suami perlu buat apabila ternampak perempuan cantik, seksi dan lebih menarik daripada isteri di rumah. Perkongsian Wan Utama ini boleh dijadikan rujukan buat semua. Wajib baca!

Sifir ringkas untuk lelaki yang dah berbini

Langkah 1 – Bila kau nampak satu perempuan cantik gila… dahlah cantik… seksi… bau dia wangi pulak tu… dan kau rasa suka dan berkenan… kau tengok betul-betul kat pempuan tu… apa yang kau suka…

Langkah 2 – Bila kau balik rumah kau pandang bini kau… apa beza dia dengan pempuan yang kau suka tadi…

Langkah 3 

IKLAN

3.1 – Kalau bini kau rambut dia kusut masai berbanding pempuan tadi… kau bawak dia pergi salun buat rambut…

3.2 – Kalau bini kau muka dia tak putih macam pempuan tadi… kau bawak dia pergi spa… atau kau belikan produk-rpdouk yang boleh putihkan kulit dia… kan dah banyak produk kat pasaran… google aja…

IKLAN

3.3 – Kalau bini kau pakai baju selekeh… pergi bawak pergi shooping complex… belikan baju yang cantik dan daring… kalau malu nak bawak bini pergi shooping… beli online… dia pos sampai rumah…

3.4 – Kalau bini kau tak pandai cakap atau bini kau berkomunikasi cara kampung.. .ajar dia… atau bawak dia pergi kelas komunikasi… atau kau search kat Youtube kaedah-kaedah komunikasi moden… suh dia tengok… cakap kat bini kau… lepas bini kau layan drama TV3 atau cerita Korea… suruh dia layan video tu pulak…

3.5 – Kalau bini kau tak pandai masak… kau carikan resipi-resipi kat Facebook… pastu tagged bini kau… kalau kau tak nak malukan bini kau dengan cara tu… kau screen shot pastu sent Wassap kat bini kau… bila kau dah bagi resipi… kau jangan kedekut nak beli barang dapur pulak… makan nak sedap… barang dapur kedekut… bangang namanya!

IKLAN

3.6 – Kalau kau cium bini kau busuk… kau belikanlah perfume… perfume RM10 ada… perfume mahal pun ada… kau pilih ja bau apa kau nak…

3.7 – Kalau kau tengok gigi bini kau kuning… bawak pergi dentist… putihkan…

3.8 – Kalau kau tengok bini kau gemuk… bawak la pergi gym… tak pun subscribe kan kelas zumba… paling koman… belikan produk kurus…. jangan kau tak bagi dia makan sebab nak bagi dia kurus pulak… satgi mati kebulur bini kau tu nanti…

3.9 – Kalau bini kau tak seksi… kau belikanlah baju baju yang seksi macam kau selalu tengok kt FB atau TV atau pornhubthen suruh dia pakai…

Penutup – Kalau kau tak ada duit nak modalkan bini kau cantik… buatlah 3 4 kerja cari duit… bila bab duit nak cantikkan bini kau… duit asyik tak ada… tapi bila bab duit nak ajak awek cantik pergi karaoke dan tengok wayang ada pulak?