Mungkin saat anak perempuan rasa dia sudah cukup dewasa untuk memulakan kehidupannya sendiri dan berkahwin dengan lelaki yang dicintainya, jauh di sudut hati seorang bapa, berat untuk melepaskan anak yang dibesarkannya itu pergi.

Belum puas si ayah menghabiskan masa bersama puteri tercinta yang dikendong seperti emas permata, kini anaknya bersedia memulakan kehidupannya sendiri. Ketahuilah, kasih sayang seorang ayah itu tiada gantinya. Dylaeq Photo berkongsi momen syahdu yang sempat dia rakamkan.

“Menjaga seorang anak perempuan adalah tanggungjawab terbesar yang Allah pernah amanahkan untuk setiap ibu dan bapa.”

“Wahai suami-suami yang telah melafazkan akad nikah… saat itu ketahui la kamu bahawa tanggungjawab menjaga isteri itu telah dipertanggungkan oleh kamu sepenuhnya… walaupun ibu bapa yang sanggup berkorban apa sahaja demi anak perempuan mereka… tetapi kepercayaan yang diletakkan di atas kamu adalah sangat tinggi untuk menjaga anak perempuan mereka… jangan la sesakali kamu wahai suami mempermainkan amanah dan tanggungjawab dari Allah ini… JAGA la… SAYANGILAH… KORBANKAN lah apa sahaja demi menjaga isterimu wahai Suami… SESUNGGUHNYA KAMU TELAH MENGAMBILNYA DARI SEORANG AYAH YANG TIDAK PERNAH MENGABAIKAN AMANAHNYA…”

IKLAN

Momen Syahdu & Ucapan Lafaz Ayah Kepada Pengantin Lelaki Ini, Cukup Meruntun Jiwa!
“Sesungguhnya Syurga buatmu suami yang soleh…”

Momen Syahdu & Ucapan Lafaz Ayah Kepada Pengantin Lelaki Ini, Cukup Meruntun Jiwa!
Gambar yang diambil oleh #DylaeqPhoto team ini menunjukkan ayah pengantin perempuan sedang membisikkan sesuatu kepada menantunya sejurus selesai upacara akad nikah dilafazkan… lalu ayah pengantin perempuan terus menangis…

IKLAN

KASIH SAYANG SEORANG AYAH ITU TIDAK DAPAT DITUKAR GANTI… SUBAHANALLAH…

IKLAN

Share dan tagged suami-suami korang ataupun mana yang baru nak bernikah tu dan bakal-bakal nak jadi suami… supaya mereka tidak lupa tanggungjawab mereka sebagai seorang suami…

Momen Syahdu & Ucapan Lafaz Ayah Kepada Pengantin Lelaki Ini, Cukup Meruntun Jiwa!

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI