Perkara penting yang perlu dibuat oleh bakal pengantin sebaik sahaja telah menetapkan majlis perkahwinan ialah memilih pakej perkahwinan yang terbaik mengikut kemampuan. Tentulah korang mahukan yang terbaik bukan?

Jangan terburu-buru memilih pakej perkahwinan gara-gara ditawarkan harga yang rendah. Semak dahulu apa yang ditawarkan sebelum bersetuju memilih pakej tersebut. Dapatkan juga nasihat daripada ahli keluarga dan juga rakan-rakan.

Buatlah pilihan yang tepat dan buat perbandingan sebelum membuat keputusan.

Panduan Pilih Pakej Perkahwinan Buat Bakal Mempelai
Kredit foto : Pexels

TIP MEMILIH PAKEJ PERKAHWINAN:

1.Cari maklumat dan buat rujukan- sebelum membuat survey sebaiknya pengantin sudah mempunyai pengetahuan tentang apa yang diperlukan semasa majlis perkahwinan. Anda boleh mendapat maklumat dengan berkunjung ke pameran pengantin, majalah , internet, saudara mara dan kenalan.

IKLAN

2.Tengok kualiti pakej yang ditawarkan- Penting untuk anda melihat kualiti, apakah wang yang dilaburkan setimpal dengan pakej yang ditawarkan.

3.Pilih ikut kemampuan walaupun cantik tetapi mahal, jangan sampai pembaziran di kemudian hari. Masih ada pakej yang sederhana dan cantik serta berkualiti yang boleh bakal pengantin pilih.

4.Pastikan butik tersebut berpengalaman dalam bidang perkahwinan dan mempunyai rekod perkhidmatan yang baik.

IKLAN

5.Jangan buat bayaran pada orang tengah, bayar sendiri di butik dan dapatkan bukti pembayaran bagi mengelak dari tertipu.

Panduan Pilih Pakej Perkahwinan Buat Bakal Mempelai
Kredit foto: Pexels

6.Elak dari membuat tempahan pakej dengan butik yang jauh dari tempat tinggal anda terutama yang melibatkan pelamin, khemah dan katering. Ia bagi mengelakkan dari sebarang masalah yang tidak diingini seperti kelewatan dan sebagainya.

IKLAN

7.Pastikan rekaan pelamin dan baju dari butik itu sendiri kerana ada juga butik yang mengambil dari butik lain. Ini bagi memastikan baju dan pelamin dapat disiapkan seperti masa yang dijanjikan.

Kredit foto (top image): Pexels

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI