Gambar Sekadar Hiasan

Jika tahun-tahun sebelumnya, perkara-perkara ini hanya berlaku dari kejauhan, berlainan pula dengan tahun ini. Kali ini, mesti lagi seronok sebab dah ada pasangan halal. Kami kongsikan perkara pasangan baru betul-betul excited bila tiba hari raya.

1. Sembahyang Raya

Masuk bab ni, confirm ramai pasangan yang baru kahwin tak sabar nak tunggu! Yelah, sebelum ni selalunya pergi sembahyang raya sendirian. Tapi tahun ni ada peneman pula.

2. Berkenalan Dengan Saudara-Mara Pasangan

Seronoknya nak berkenalan, beramah-mesra dengan saudara baru, paling excited sekali masuk bab saudara-mara nak berkenalan. Tanya pelbagai soalan.

Perkara Yang Pasangan Baru Kahwin ‘Excited’ Nak Buat Bila Tiba Hari Raya

IKLAN

3. Memasak Bersama

Kalau kita balik awal sehari atau dua hari sebelum raya, perkara ni yang membuatkan kita rapat dan lebih mengenali keluarga pasangan kita. Masa ni jangan duduk sahaja tanpa membantu ok. Ramai mata yang memerhati.

4. Balik Kampung Bersama

Tahun-tahun sebelum ni, buat anak perantau bila balik kampung, antara balik sendiri atau balik bersama dengan kawan-kawan. Tapi berlainan dengan tahun ni. Ada peneman berbual. Confirm mata tak jadi lena.

IKLAN

Perkara Yang Pasangan Baru Kahwin ‘Excited’ Nak Buat Bila Tiba Hari Raya

IKLAN

5. Kongsi Duit Raya

Siapa ada anak buah ramai? Tahun ni tak perlu risau lagi. Anda dan pasangan boleh sama-sama kongsi untuk bahagi duit raya. Jadi, bukan terletak pada anda seorang. Jimat!

6. Berpakaian Sedondon

Bab ni sebelum raya mesti dah plan nak berpakaian sedondon kan. Jadi, bila hari raya adalah hari di mana nak bergambar bersama pasangan pakai sedondon dan kongsi di media sosial masing-masing.

7. Bermaaf-Maafan

Sebelum ni hanya menerusi whatsapp atau panggilan telefon sahaja. Tapi tahun ini, dah boleh bersalam dan bermaafan. Lagi syahdu dan berkat kan?

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI