Pesan untuk kaum hawa yang belum berkahwin.. jika pasangan anda ada 5 ciri-ciri ini, batalkan saja hasrat anda utk berkahwin dengannya!

1. Tidak tahu agama
Solat 5 waktu pun tak ckup, apatah lagi nak suruh solat di msjid. Main futsal pun pakai sluar pendek atas lutut, aurat lelaki pon dia tak tahu dari  mana sampai mana. Kalau bulan puasa, perkara yang membatalkan puasa pun dia confius. Apatah lagi nk ambil tahu psal haid isteri nnti.

IKLAN

2. Tidak bertanggungjawab
Kerja time rajin pergi, time malas tak pergi. Bawa mak ayah keluar pun, nak isi minyak mintak duit mak ayah apatah lagi nk tanggung isteri anak nanti. Duit gaji bulan-bulan habiskan dekat perfumes dan pakaian bukannya nak bagi dekat mak ayah di kampung. Jadi, boleh bayangkn betapa culasnya dia nanti pada nafkah kita?

IKLAN

3. Main belasah je
Apa-apa pun yang dia buat, dia buat sambil lewa. Langsung tak ambil kira pendapat atau perasaan org lain. Adab? Memang fail lah, tengok je adab dia dgn family dia sendiri macam mana, kalau dengan family sendiri pun dia boleh acuh xacuh, apatah lagi dengn bini nanti, kot lah bila kahwin, bini nak beranak disuruhnya pergi hospital sendiri. Mahu tak menangis??!

IKLAN

4. Pemarah
Tu lah.. kdNg2 prempuan ni nk cari laki yg tegas tpi slalu tertukar dgn yg pemarah. Dia xleh beza tegas dgn pemarah tu mcm mana. Of coz la pemarah tu sikit2 asyik naik angin je. Kita buat ape pun serba xkena kt mata dia. Muka tu xusah ckap la, dah mcm singa nk telan harimau!
Mak bpak dia pun dia boleh tengking gtu jer, apatah lgi bini dia.. mahu nnti naik kaki tngan pulak bila dia mngamuk.

5. Pengotor
Ish.. hari-hari pakai baju sama. Tak basuh ke? Katanya, alah.. tak berpeluh pun sebab tu tak bsuh. Tak bau pun. Eleh! Dia yang perasan tak berbau padahal orang sebelah dia ni dah tutup hidung taktertahan busuknya. Kalau dri sendiri pun mcm tu, gamaknya bila dah ada anak mmng dia xkan pernah nk mandikan anak lah. Jangankan kata mandi, bsuh berak, buang pempers anak pun memang tak lah! Kang tak pasal-pasal nnti ada yang kata rumah tu mcm lori smpah!