Merajuk itu semamangnya perlu, tetapi jika terlalu kerap merajuk sehingga membuatkan orang sekeliling menjadi bosan, itu yang akan merugikan anda.

Dalam sesuatu hubungan, kepercayaan itu adalah sangat penting. Bukanlah meletakkan sepenuh kepercayaan kepada pasangan, waspada itu juga perlu bagi melindungi sesebuah hubungan. Tetapi jangan sampai keterlaluan kerana ianya mampu memusnahkan hubungan anda.

Suka Merajuk Antara Punca Selalu Ditinggalkan Pasangan

IKLAN

1. Suka menuduh

Akibat terlalu ragu dan berfikiran negatif kepada pasangan, anda mula suka menuduh melulu. Pada awal perkenalan mungkin pasangan anda dapat menerima dan memahami sikap anda, tetapi lama kelamaan mereka rasa bosan dan rimas.

IKLAN

2. Suka merajuk

Selalunya wanita yang suka merajuk dan inginkan perhatian. Selain suka menuduh tanpa usul periksa, mereka sering merajuk inginkan perhatian. Bukan tidak boleh merajuk, tetapi jika terlalu kerap, kemungkinan pasangan sudah lali dan tidak tahu bagaimana mahu memujuk anda lagi. Akhirnya dia biarkan dan anda makan hati.

IKLAN

3. Kuat mengongkong

Pasangan anda juga perlukan ‘me time’ dan perlukan ruang bersama rakan-rakan. Jangan terlalu mengongkong dan jangan berfikiran negatif apabila dia keluar dengan rakan-rakannya.

Baik lelaki mahupun wanita, jangan suka berfikiran negatif dan menuduh pasangan berfoya-foya di luar. Oleh kerana sering dituduh, mereka rasa tercabar dan benar-benar mencari teman baru.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI