Bagi pasangan yang bercinta mereka semamngnya ingin sentiasa berada di sisi pasangan mereka setiap masa dan menatap wajah insan yang mereka cintai sebaik saja bangun tidur. Bahkan sering menonton filem-filem romantis juga tidak semua pasangan yang gemarkannya.

Namun cara ini mampu memberikan banyak saat-saat manis, dan imaginasi yang tinggi dalam kisah percintaan mereka. Pasti ramai yang gemar menonton cerita atau drama Korea yang berkaitan dengan kisah percintaan bukan? Sudah pasti anda salah seorang yang menginginkan pasangan lelaki mereka persis jejaka Korea di dalam cerita yang mereka tonton.

Tonton Filem Romantis Bersama Pasangan Dapat Panjangkan Hubungan

Menurut kajian yang telah dijalankan di University of Rochester telah membuktikan dengan menonton drama atau filem romantis boleh memberikan banyak kebaikan dalam setiap perhubungan yang terjalin. Ia juga didapati dari laman web Times of India iaitu Ronald Rogge yang merupakan ketua penyelidik dan profesor psikologi turut menjelaskan beberapa kesan positif tentang ini.

Berikut merupakan 3 manfaat yang boleh anda dapati jika selalu menonton filem atau drama romantis bersama pasangan yang harus anda ambil tahu.

1. Membentuk kaunseling

Secara tidak disedari, rancangan romantis yang ditonton bersama boleh membentuk kaunseling khas untuk hubungan anda. Ini kerana, anda boleh mempelajari sesuatu yang baru untuk keharmonian hubungan anda.

Contohnya, anda boleh menangani sesuatu yang positif semasa berbual dengan si dia. Tidak ada istilah salah untuk menonton filem romantis jika ia mampu memberikan kebaikan dalam sesuatu perhubungan.

IKLAN

2. Mengeratkan hubungan

Filem romantis juga boleh mengeratkan lagi keintiman anda dan si dia. Sambil menonton filem, sambil itu makan popcorn, duduk dalam satu selimut dan sofa yang sama supaya dapat memberikan suasana yang sama seperti di dalam filem. Bila masuk dalam adegan intim, anda boleh memeluk pasangan dengan mesra bagi mebaiki hubungan yang lebih baik.

Tonton Filem Romantis Bersama Pasangan Dapat Panjangkan Hubungan

3. Membantu hubungan yang bermasalah

IKLAN

Bila hubungan berlangsung dengan begitu lama, sesetengah pasangan akan mula rasa bosan. Sehingga segala salah silap lama menjadi titik mula kebencian untuk anda dan dia. Namun bila bersama-sama menontonfilem atau drama romantis, itu dapat membaiki dan memulihkan hubungan yang retak menjadi seperti mula-mula bercinta dulu.

Hubungan yang dingin juga boleh diselamatkan jika anda mempraktikan menonton filem romantis bersama dan hubungan anda juga akan berakhir dengan pengakhiran yang indah seperti dalam filem.

 

 

IKLAN

 

 

 

 

 

 

Sumber : Cantika.com

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI