Bagi anda wanita, jangan menilai pasangan kekasih anda sembarangan. Hanya melihat lelaki dari kekayaannya kerana kekayaan itu boleh dicari. Dan harta boleh hilang pada suatu hari nanti. Tidak perlu memilih lelaki dengan bermodalkan gemilang kerana aset mungkin tidak dapat memenuhi keperluan anda.

Jangan juga melihat seorang lelaki dari kedudukannya kerana kedudukannya tidak semestinya membuat anda aman ketika bersamanya. Carilah seorang lelaki yang bertanggungjawab, yang dapat memberi anda keselesaan dan memenuhi keperluan hidup anda.

Wanita, Lihatlah Lelaki Dari keikhlasan Bukan Dari Kekayaan

Jangan melihat dari rupa paras sahaja, kerana tidak pasti ia dapat menjamin ketenangan hidup lelaki yang bertanggungjawab.

Jangan sekali-kali melihat seorang lelaki dari penampilannya yang kacak semata-mata kerana penampilan yang menawan tidak menjamin ketenangan dalam diri anda.

Tidak semestinya lelaki rupawan dapat menenangkan hati anda, kerana ada ramai lelaki dengan modal rupawan bermain dengan perasaan wanita.

IKLAN

Lihatlah dirinya dari hubungannya dengan Tuhan, kerana seperti itu dapat menjaga anda dengan penuh tanggungjawab. Jadi apa yang harus anda perhatikan dari seorang lelaki adalah agamanya. Fahamilah, ada keperluan mencari lelaki yang kaya, mempunyai wajah yang indah turut disyorkan, tetapi yang paling penting adalah tanggungjawabnya.

Percayalah, hanya orang yang bertanggungjawab dapat membuat anda bahagia dan damai hidup bersama

Jadi, berhati-hati dalam menentukan pilihan sebelum anda tentukan, dan percayalah! hanya seorang yang bertanggungjawab boleh membuat anda gembira dan aman untuk hidup bersama.

Perkahwinan tidak perlu mewah

IKLAN

Oleh kerana kekayaan boleh dicari, kedudukan atau status sosial yang tinggi dapat dikejar, kelihatan kurang kacak dapat diplastikkan, tetapi tanggungjawab memerlukan apa yang disebut amalan dan latihan.

Perkara istimewa mengenai seorang lelaki yang bertanggungjawab adalah bahawa dia akan sentiasa berusaha untuk memenuhi apa yang anda perlukan, tetapi seorang lelaki yang hanya bergantung kepada kekayaan dan status sosial yang lain tidak semestinya berkemampuan.

 

 

IKLAN

 

 

 

 

Sumber: https://aliffchannel.com

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI