MAJLIS KAHWIN SIMPLE TAPI MERIAH.

Biasalah kan bila nak kawin ni , pastinya duit menjadi perkara utama yg difikirkan pasangan mempelai. Kata orang semuanya memerlukan duit , kalo takda duit mmg tak jalan la majlis tu nanti.

okay baca ni Sis Fina nak cerita siket .

1. WANG HANTARAN / MAS KAWIN
– jangan terlampau meletak harga yang terlampau tinggi . yg boleh menyebabkan pelbagai masalah pd masa akan datang , sebaliknya kita “ mengukur baju dibadan sendiri “ .Bagi sy tak kisah pun suami nak bg berapa pun . asalkan dia mampu dan kita kne pandai menguruskan kerana kehidupan yg lebih mencabar lagi bakal bakal ditempuh selepas berkahwin .

2. GUBAHAN HANTARAN
– buat ala kadar , berbalas dulang 7-5 . sy tak kisah pun brg hantaran berjenama atau x . yg penting ada hantaran sbagai syarat .

3. PELAMIN
– servuy kat instagram . ada bajet rm 399 . tak perlu perhabiskan 2k kat pelamin je . ( sayang duit ? )

IKLAN

4. MAKEUP
– yang simple2 cukup laa . anggaran rm 200 . nasib baik makeup tak cair tauu . alhamdulilah sgt .

5. BAJU L/P
-guna baju yg sama utk akad nikah & outdoor . anggaran maksimum rm 300 termasuk L/P .

6. FOTOGRAFI
– untuk gambar yg cantik , sy lebih percaya dekat orang yg dah kenal , so outdoor memang sy da plan buat selepas majlis akad nikah .

IKLAN

7. GOODIES
– untuk budak2 : keropok , sumi & gula
– untuk dewasa : air mineral , bahulu & tasbih digital

8. KATERING
– takde pun nasi minyak . lauk kampung je . padu babe

9. HONEYMOON
– ada hamba allah sponser . hee

IKLAN

10. INAI TANGAN
– cari degisn yg simple2 je bawah rm 80 tau . tuu pun rasa da mahal gila kut .

perempuan pun kena support skit . klo tak membantu lambat laa korang kawin tauu . susah senang sama sama . kann Firdaus Mustafa gigih gila cari duit tauuu .

Akhir sekali sy takde nak ulas apa2 cuma nak bagitau anggaran bajet utk semua 5k , cuma buat apa yang patut sahaja & ianya lebih berkat . biarlah apa orang akan kata yang penting kita lakukan mengikut hati dan fikir ianya terbaik utk kita semua ❤️ .

fuh cukup membebel utk ptg ni . ?