MAJLIS KAHWIN SIMPLE TAPI MERIAH.

Biasalah kan bila nak kawin ni , pastinya duit menjadi perkara utama yg difikirkan pasangan mempelai. Kata orang semuanya memerlukan duit , kalo takda duit mmg tak jalan la majlis tu nanti.

Wanita Ni Kongsi Macamana Dia Buat Majlis Kahwin Simple Je Tapi Meriah Beb!

okay baca ni Sis Fina nak cerita siket .

1. WANG HANTARAN / MAS KAWIN
– jangan terlampau meletak harga yang terlampau tinggi . yg boleh menyebabkan pelbagai masalah pd masa akan datang , sebaliknya kita “ mengukur baju dibadan sendiri “ .Bagi sy tak kisah pun suami nak bg berapa pun . asalkan dia mampu dan kita kne pandai menguruskan kerana kehidupan yg lebih mencabar lagi bakal bakal ditempuh selepas berkahwin .

2. GUBAHAN HANTARAN
– buat ala kadar , berbalas dulang 7-5 . sy tak kisah pun brg hantaran berjenama atau x . yg penting ada hantaran sbagai syarat .

3. PELAMIN
– servuy kat instagram . ada bajet rm 399 . tak perlu perhabiskan 2k kat pelamin je . ( sayang duit ? )

IKLAN

4. MAKEUP
– yang simple2 cukup laa . anggaran rm 200 . nasib baik makeup tak cair tauu . alhamdulilah sgt .

5. BAJU L/P
-guna baju yg sama utk akad nikah & outdoor . anggaran maksimum rm 300 termasuk L/P .

6. FOTOGRAFI
– untuk gambar yg cantik , sy lebih percaya dekat orang yg dah kenal , so outdoor memang sy da plan buat selepas majlis akad nikah .

IKLAN

7. GOODIES
– untuk budak2 : keropok , sumi & gula
– untuk dewasa : air mineral , bahulu & tasbih digital

8. KATERING
– takde pun nasi minyak . lauk kampung je . padu babe

9. HONEYMOON
– ada hamba allah sponser . hee

IKLAN

10. INAI TANGAN
– cari degisn yg simple2 je bawah rm 80 tau . tuu pun rasa da mahal gila kut .

perempuan pun kena support skit . klo tak membantu lambat laa korang kawin tauu . susah senang sama sama . kann Firdaus Mustafa gigih gila cari duit tauuu .

Akhir sekali sy takde nak ulas apa2 cuma nak bagitau anggaran bajet utk semua 5k , cuma buat apa yang patut sahaja & ianya lebih berkat . biarlah apa orang akan kata yang penting kita lakukan mengikut hati dan fikir ianya terbaik utk kita semua ❤️ .

fuh cukup membebel utk ptg ni . ?