Mendirikan rumah tangga adalah satu ibadah, dikurniakan anak adalah satu rezeki yang bukan semua orang boleh memilikinya. Anak boleh mendatangkan kebahagiaan dalam keluarga dan menjadi salah satu sebab hubungan keluarga menjadi akrab. Anak juga mendatangkan rezeki yang melimpah luah kepada keluarga tatkala didatangi musibah.

Yang Tak Bertemu Jodoh, Yang Tak Dikurniakan Zuriat Pun Satu Rezeki

Tetapi anda dan pasangan jangan bimbang, Ada tips yang lebih sihat dan selamat dilakukan oleh pasangan untuk mendapatkan cahaya mata. Mari kami kongsikan info sebenar mengena
Yang Tak Bertemu Jodoh, Yang Tak Dikurniakan Zuriat Pun Satu Rezeki
i tips pasangan yang tidak mempunyai cahaya mata. Info ini dikongsikan oleh klinik Dr. Asmah. Klinik Dr. Asmah terletak di Sungai Petani, Kedah. Ia menawarkan pelbagai ‘service’ terutama sekali bagi wanita yang hamil. Ia juga menawarkan ‘service’ untuk pesakit biasa seperti kencing manis, darah tinggi, demam panas dan lain-lain lagi.

1) Pasangan mesti berjumpa dgn doktor setelah setahun mencuba (jangan tunggu lama lama. Semakin meningkat usia, fertility rate akan berkurangan).

2) Amalkan gaya hidup sihat . Pastikan BMI anda adalah ideal sebelum mengandung.Kepada suamia, merokok adalah salah satu punca ketidak suburan.

3) Mengamalkan pemakanan yang seimbang.. Less sugar, less salt, lest oily food, more vegetables and fruits

IKLAN

4) Melakukan hubungan intim yg kerap sekurang kurangnya 2-3 kali seminggu..Tak perlu buat setiap hari pun ye.

5) Sentiasa bersabar dan berdoa kepada Allah untuk murahkan rezeki kita untuk mendapat zuriat.

IKLAN

*Jika pada tahun pertama tidak ada rezeki, jangan putus asa. Anda perlu cuba dan teruskan mencuba tanpa gagal. Selain itu, perbanyakkan doa dan solat hajat, minta kepada-Nya. Insyaallah, rezeki yang diminta akan dapat tepat pada masanya. Jangan bimbang. Semoga info ini memberi manfaat kepada anda dan orang-orang tersayang.

IKLAN

Hamka pernah berkata,

Rezeki tu bukan bermakna kau dapat apa kau nak. Tapi bila kau terima apa yang Tuhan beri.
Kau belajar tentang sirah. Tahu Mariam tak berkahwin tapi dapat anak. Itu rezeki dia.
Kau tengok pula sirah Aishah. Kahwin tapi tak dapat anak. Itu pula rezeki dia.
Allah swt hantar Musa ke rumah Firaun sebagai anak angkat untuk membawanya ke syurga. Tapi tetap juga Firaun menjadi manusia paling celaka yang memilih neraka.
Allah hantar Nuh untuk menyelamatkan kaumnya tapi anak isterinya sendiri derhaka dan enggan terima dakwah baginda
Pelajari sesuatu dari kisah-kisah seperti itu. Sungguh. Rezeki masing-masing tak sama. Semua ada pro dan kontranya!
Orang yang ada suami, ada isteri, ada anak ni bermakna ada tanggungjawab juga. Mudah dapat pahala. Tapi mudah juga dapat dosa.
Yang tak bertemu jodoh, yang tak dikurniakan zuriat pun satu rezeki juga. Rezeki terlepas tanggungjawab dan risiko nak menjawab depan Allah nanti.
Jadi, sebelum kau terus mengeluh tentang itu ini, kena faham dulu konsep rezeki. Ada, tak semestinya untung. Tak ada, tak semestinya rugi.
Kau dapat apa kau nak, tak semestinya kau boleh terus bergembira. Kau tak dapat apa kau nak, tak semestinya kau tak boleh bahagia.
Takdir Allah ni misteri sifatnya. Entah-entah airmata redha yang kau titiskan dalam mengharung kecewa itulah yang menghanyutkan kau ke syurga.

Kredit: VMJ