Bukan pengantin perempuan je yang kena nampak cantik di majlis perkahwinan nanti. Pengantin lelaki pon kena nampak kemas tau. Gayakan rambut anda dengan gaya ini supaya anda turut kelihatan kacak.

 

#1: Potongan ‘Slicked Back’. Potongan nipis di bahagian sisi dengan rambut. Bahagian tengah dibiarkan panjang sedikit. Jika selalu, rambut disapukan wax dan ditarik ke atas untuk dibiarkan mencacak, dengan stail ini, rambut ditarik ke atas dan serong sedikit.

#2: Pendek, dibelah tepi. Tidak perlu mencacakkan rambut anda, siat ke arah tepi sahaja. Jika zaman sekolah, mungkin orang akan panggil anda murid yang skema, tapi jika sekarang anda tentunya akan kelihatan kacak dan berkarisma.

#3: ‘Ivy League’. Mungkin kelihatan sedikit sama dengan stail rambut nombor satu tadi. Cumanya, untuk stail ini, semakin ke hadapan menghampiri dahi, rambut dibiarkan semakin tebal dan panjang.

IKLAN

#4: Potongan ‘Caeser’. Bahagian tepi rambut dipotong nipis. Rambut di bahagian atas kepala dipotong secara layered. Manakala rambut hadapan juga dijadikan ‘bangs’ pendek. Untuk kelihatan maskulin, anda boleh sikat bangs kecil anda kebelakang atau gayakan dengan gel rambut secara menegak, tapi jika anda mahu mengeluarkan sisi comel anda, anda sikat sahaja bangs anda ke depan.

#5: Stail ‘Brushed Up’. Untuk majlis resepsi yang mana anda tidak perlu bersongkok atau bertanjak, bagi pengantin lelaki yang sedikit urban dan mempunyai rambut yang sekurang-kurangnya sepanjang satu inci, anda bleh cuba menggayakan stail ini.

IKLAN

#6: Potongan ‘Businessman’. Rambut bahagian tepi dibiarkan pendek dengan rambut bahagian tengah dibiarkan panjang sedikit supaya boleh dibahagi ketika disikat tepi. Tentunya anda akan kelihatan macho di hari bahagia anda.

#7: Potongan ‘layered’. Potongan layered di semua bahagian. Potongan klasik, tapi evergreen.

IKLAN

#8: ‘Taper Cut’. Potongan ini agak popular zaman 90-an. Zaman Backstreest Boys, N’Sync, Westlife bertakhta dalam carta.

#9: ‘Indie Rock’. Masih di bawah pengaruh muzik indie rock? Ini mungkin stail yang anda boleh cuba. Tapi kalau zaman sekarang, model Burberry yang buat stail rambut macam ini.

#10: Potongan bertekstur. Stail ini sesuai untuk yang mahu kelihatan muda dan tidak kisah sangat jika kelihatan sedikit ‘messy’ tapi tetap macho. Stail ini lebih kurang stail Ashton Kutcher ketika zamannya berlakon 30 Rocks.