Terdapat banyak kualiti atau standard yang baik yang boleh dicari dalam seseorang pasangan tetapi seorang wanita yang mempunyai satu atau lebih sifat-sifat ini tidak boleh didekati untuk membina suatu hubungan apatah lagi berkahwin dengan mereka.

1. Wanita yang menghina lelaki

Dia membenci semua lelaki di dunia semata-mata kerana seorang lelaki telah melukakannya ketika di sekolah menengah. Dia kini mengambil pandangan sinis umum terhadap spesies lelaki kerana satu contoh di mana seorang lelaki yang tidak matang memecahkan hatinya.

2. Wanita yang hanya berfikir tentang dirinya sepanjang masa.

Ia tidak pernah menjadi idea yang baik untuk mencipta hubungan dengan seseorang yang terlalu egois. Ingatlah bahawa apabila anda menjalin hubungan dengan seseorang, anda sepatutnya bersedia membuat beberapa kompromi apabila anda berkongsi hidup anda dengan orang lain.

3. Wanita cetek yang hanya melihat kehidupan dalam hal barangan material.

Anda mungkin akan membawa akaun bank anda keluar untuk membuatnya bahagia; dan kadang-kadang, usaha ini masih tidak mencukupi baginya. Dia lebih berminat dengan hadiah material yang boleh anda beri kepadanya daripada cinta anda.

IKLAN

4. Wanita yang tidak boleh berhenti menggoda dengan lelaki lain.

Apabila anda berada dalam hubungan dengan wanita yang baik, dia hanya perlu mempunyai mata dan hati untuk anda dan anda sahaja. Dia tidak akan berbual dengan lelaki lain dan membuat beberapa perkara yang tidak sepatutnya hanya untuk menggembirakan mereka. Itulah resipi untuk situasi yang paling tidak baik.

5. Wanita yang pergi ke setiap pesta setiap hujung minggu.

Itu bukan cara yang terbaik untuk hidup. Pada satu ketika dia perlu membesar dan menyedari bahawa tidak setiap hujung minggu perlu dibelanjakan untuk menyia-nyiakan di pesta dan kelab-kelab bising. Buat masa ini, anda hanya perlu mengelak daripada berjumpa dengannya.

6. Wanita yang menganggap dia berhak ke atas segala-galanya.

Jangan sekali-kali menemui seorang puteri yang berfikir bahawa dunia ini berhutang untuk kewujudannya. Anda hanya meminta masalah dan tekanan yang tidak perlu apabila anda berbuat demikian. Ia akan menjadi seperti menjaga anak kecil yang akan membuat perangan jika anda enggan membelinya sesuatu dari kedai mainan.

IKLAN

7. Wanita yang sentiasa memerlukan perhatian.

Berdikari adalah sesuatu yang penting masa kini. Anda tidak mahu bersama seorang gadis yang selalu bergantung pada perhatian dan masa anda. Anda perlukan hidup anda sendiri di luar perhubungan itu juga. Anda tidak mampu menunggang kepalanya dengan kaki.

8. Wanita yang tidak keberatan untuk bergosip.

Jangan pernah berjumpa dengan wanita gosip. Anda tidak pernah tahu apa yang akan dia katakan tentang anda apabila anda tidak berada di sekelilingnya. Anda tidak mahu menjadi rakan sejenis drama semacam itu.

IKLAN

9. Wanita yang tidak boleh melakukan apa-apa.

Komitmen adalah aspek yang sangat penting untuk setiap hubungan jangka panjang. Sekiranya anda mendapati bahawa dia mengalami masalah untuk melakukan perkara-perkara kecil, kemungkinan besar dia tidak akan melakukan apa-apa kepada anda. Anda lebih baik keluar dari hubungan itu seawal yang mungkin.

10. Wanita yang tidak mengetahui maksud menghormati.

Menghormati. Ia adalah asas bagi apa-apa jenis hubungan sebenarnya. Sekiranya dia tidak dapat menguruskan dirinya dengan cara yang hormat dan dihormati, maka anda akan membuang masa anda dengan menjalinkan hubungan dengan si dia.

Sumber: Tinnuochan

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI