Mesti ramai tidak tahu kan yang inai putih ini ada kelebihan dan kekurangannya. Jom kita tengok antara fakta pasal inai putih ni.

 

  1.  Inai putih tidak meninggalkan stain dan meresap ke dalam kulit seperti inai merah.
    Ya, walaupun inai putih hanya mampu bertahan hanya sekejap berbanding inai merah     namun, ia tidak akan meresap ke dalam kulit anda. Sebab itu inai merah lebih tahan       sikit kerana ia agak suka untuk hilang.

2.  Baunya sangat harum kerana diperkayakan dengan minyak lavender. Bau inai putih           agak sedikit harum daripada inai merah kerana dari segi teksturnya.

3.  Teksturnya smooth. Teksturnya nampak lebih lembut berbanding inai merah yang               membuatkan si pemakai nampak lebih berseri.

 

12 Fakta Inai Putih Yang Ramai Tak Tahu

 

IKLAN

4.  Ianya merupakan selapisan seakan-akan getah yang melekat di atas permukaan kulit        untuk kegunaan sementara sahaja. Inai putih sangat mudah untuk dihilangkan jadi            anda hanya boleh membersihkannya dengan mudah jika tidak ingin lagi.

5.  Inai putih tidak boleh terkena air kerana akan tertanggal dari permukaan kulit.                  sensitif pada air kerana itulah ia mudah tertanggal. Jika anda pakai inai putih perlu            ditekankan ia amat bahaya pada air.

6.  Berbeza dari inai merah, Inai putih dibuat daripada bahan arcrylic dan bukannya                 tepung yang banyak terdapat di pasaran sekarang.

7.  Ya, inai putih tidak cepat merekah berbanding inai merah.

 

IKLAN

12 Fakta Inai Putih Yang Ramai Tak Tahu

 

8.  Tahan 6-7 jam.Sangat lama sesuai untuk pelbagai majlis yang anda hadiri.

9.  Sangat sesuai untuk majlis kahwin dan juga majlis-majlis lain.

IKLAN

10.  Boleh juga dipakai untuk gaya santai harian.

 

12 Fakta Inai Putih Yang Ramai Tak Tahu

 

11.  Inai putih sangat sesuai dengan corak moden seperti lace.

12.  Pada anda yang tak boleh berinai kerana komitmen kerja disarankan untuk                        menggunakan inai putih pada hari pernikahan dan persandingan sebab cepat kering.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI