Secara purata wanita lebih memilih lelaki yang tinggi untuk dijadikan pasangan. Mungkin tidak wajar kerana hanya dilihat daripada segi fizikal kerana itu bukan ukuran segala-galanya. Namun, rata-rata wanita tertarik dengan lelaki tinggi untuk dijadikan pasangan mereka.

5 Sebab Kenapa Wanita Memilih Lelaki Tinggi Untuk Di Jadikan Pasangan

Malah lelaki bertubuh tinggi ini juga memiliki personaliti yang menarik bagi wanita sehingga menenggelamkan lelaki bertubuh rendah. Jom kita lihat antara sebab lelaki tinggi menjadi pilihan wanita.

1. Wanita rasa selamat dan dilindungi

Memang tidak dinafikan berjalan dengan lelaki tinggi membuatkan wanita merasa selamat, dilindungi, dan menyenangkan. Lelaki tinggi seakan-akan ‘hero’ kepadanya.

IKLAN

2. Lelaki tinggi nampak gagah

Ini kerana daripada segi mata kasar wanita, lelaki sebegini nampak lebih gagah dan berani. Disebabkan itu wanita memilih lelaki tinggi.

3. Nampak lebih bergaya

IKLAN

Ya, bagi mereka lelaki tinggi mempunyai gaya dan penampilan yang menarik untuk tatapan mereka. Tidak dinafikan lelaki tinggi banyak ditemui di bidang peragaan, pramugara dan banyak lagi.

5 Sebab Kenapa Wanita Memilih Lelaki Tinggi Untuk Di Jadikan Pasangan

IKLAN

4. Good looking

Lelaki tinggi lebih nampak hensem atau good looking dan sedap mata memandang. Dengan ketinggian yang mereka ada, banyak pakaian yang kena dengan tubuh mereka.

5. Nampak lebih matang

Dengan tubuh mereka ini membuatkan mereka nampak lebih matang dan tenang dalam pelbagai situasi. Semestinya wanita memang suka kan lelaki yang matang kerana ia satu sebab untuk bertahan dalam hubungan.