Dalam sebuah perkahwinan kita pasti mendoakan kebahagiaan dan sentiasa diberkati dan dijauhi dari perkara yang tidak diingini. Mohonlah kepada Allah supaya rumahtangga dilindungi dan suami setia dengan yang satu. 

Saudaraku, hingga kini, ramai suami yang curang serta berniat untuk menikah lagi, hal ini tentu saja membuat kalangan wanita sangat risau. Mereka (ibu-ibu) risau, jangan-jangan suaminya tersebut, yang nampak biasa di rumahnya, tetapi rupanya berlaku curang di luar dengan wanita lain.

Masalah ini membuat ramai dari kalangan wanita yang meminta doa supaya suaminya itu tidak melakukan perkara (curang dan kahwin lagi).

Saudaraku, Memang betul jodoh itu di tangan Tuhan. Ertinya Allah SWT sudah mentakdirkan perihal siapa jodoh kita. Akan tetapi Allah SWT juga Maha Kuasa untuk mengubah ketentuannya.

Ada sebuah hadis dari Imam Hakim dan Turmudzi, diriwayatkan dari Abdullah bin Umar, bahawa nabi Muhammad Rasulullah SAW Bersabda :

” Barangsiapa yang hatinya terbuka untuk berdoa, maka pintu-pintu rahmat (itu) akan dibukakan untuknya. Tidak ada suatu permohonan yang lebih disenangi oleh Allah SWT dari pada permohonan (bagi) orang yang meminta keselamatan.

Sesungguhnya doa itu bermanfaat bagi sesuatu yang sedang terjadi dan juga yang masih belum terjadi. serta tidak ada yang dapat menolak takdir kecuali doa (kita), untuk itu berpeganglah wahai hamba Allah pada doa “}. (HR Turmudzi dan Hakim)

IKLAN

Berikut Doa Untuk Isteri Supaya Suami Tidak Curang :

Amalkan Doa Ini Supaya Suami Tidak Curang
Wa alqoitu ‘alaika mahabbatam minni walitussna’a ‘alaa ‘ainii

IKLAN

Ertinya:

” Aku telah Melimpahkan kepadamu (kalian) kasih sayang yang datang dari-Ku (Allah SWT.), dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasan-Ku (pengawasan Allah SWT)

Semoga dengan kekerapan kita dalam membaca doa atau bacaan doa di atas ini, Suami kita tidak tergerak hatinya untuk berbuat curang serta menikah lagi. Amin..!

Sumberhttps://kataustaz.com/

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI