Menurut statistik terbaru, pakar mengatakan bahawa lebih daripada 26 juta rakyat Amerika mempunyai penyakit ginjal dan 1 dari 3 orang dewasa Amerika kini beresiko untuk mengembangkan penyakit ini. Ini benar-benar mengejutkan, kan? Pakar-pakar perubatan memberi amaran bahawa di Amerika Syarikat sahaja, penyakit buah pinggang membunuh lebih ramai orang daripada kanser payudara atau prostat.
Apakah batu karang?
Batu karang adalah kecil, deposit keras yang terbentuk di dalam ginjal anda, dan ia boleh menyebabkan masalah serius untuk buah pinggang anda. Batu karang diperbuat daripada garam mineral dan asid.
Ini adalah faktor risiko dan sebab yang paling biasa: makan terlalu banyak daging dan tidak cukup sayuran atau pengambilan cairan yang tidak mencukupi dan dehidrasi. Anda harus tahu bahawa batu karang terbentuk apabila air kencing anda mengandungi lebih banyak bahan pembentuk kristal – seperti kalsium, oksalat dan asid urik – daripada cecair dalam air kencing anda boleh mencairkan.
Pertama, anda harus tahu bahawa rawatan perubatan standard untuk batu karang adalah kalium sitrat. Satu kajian baru-baru ini telah mendapati bahawa lemon mempunyai “keupayaan” yang unik – ia dimuatkan dengan sitrat semulajadi. Doktor dan pakar perubatan telah mendapati bahawa jus lemon boleh menjadi terapi pencegahan yang berkesan untuk orang-orang yang terdedah kepada batu-batu karang yang kerap.
Bakal Pengantin Yang Masih Ada Masalah Batu Karang, Boleh Amalkan Minum Lemon Tulen Ini
Para ahli memanggilnya – Terapi Lemonade.
Resipi buatan sendiri adalah sangat mudah, mudah dibuat dan akan membantu anda menyingkirkan batu karang dan akan meningkatkan fungsi buah pinggang dengan ketara.
Anda hanya perlu mengikut arahan mudah.
Meningkatkan Kesihatan Ginjal Anda Dengan Hanya Separuh Piala Minuman Ini
Inilah yang perlu anda lakukan:
Anda hanya perlu mengambil setengah cawan (4 auns) jus lemon tulen setiap hari atau 32 auns limau yang disediakan.
Ini akan memberikan kira-kira jumlah asid sitrik yang sama seperti terapi farmakologi.
Anda hanya perlu campurkan 2 oz. Daripada jus lemon dengan 6 oz. Air dan minum dua kali sehari – sekali pagi dan sekali petang – untuk mencapai matlamat 4 oz. Jus lemon setiap hari.
Bagaimanakah perlindungan CIDRIC ACID terhadap BATU KIDNEY?
Dan sekarang, anda mungkin bertanya kepada diri sendiri – bagaimana ia berfungsi – baik, asid sitrik menghalang pembentukan batu dan memecahkan batu-batu kecil yang mula terbentuk. Lebih banyak asid sitrik dalam air kencing anda, semakin banyak perlindungan anda terhadap pembentukan batu karang yang baru. Asid sitrik menjadikan air kencing kurang baik untuk pembentukan batu. Ia memecahkan batu-batu kecil dan menghalangi mereka daripada menjadi batu yang lebih besar, dengan melapisi mereka dan menghalang bahan lain dari melampirkan dan membina batu.
Seperti yang kita katakan, lemon dan limau dimuatkan dengan asid sitrik. Bentuk farmaseutikal asid sitrik, juga dikenali sebagai kalium sitrat, sangat berkesan merawat batu karang. Tetapi, ini boleh menjadi sangat mahal dan anda memerlukan sekurang-kurangnya 12 tablet setiap hari.
Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI