Dah nama pun perempuan. Mesti suka untuk kelihatan cantik agar diri mereka tampil menawan. Ada yang sanggup berhabis duit untuk kelihatan cantik sebagai kepuasan diri sendiri.

Namun, ada pula yang mengeluh apabila sudah berumah tangga mereka tidak punya masa untuk menghias diri kerana sibuk menguruskan keluarga. Ingat bukan semua suami yang pandang pada kecantikan anda sahaja, malah hati anda juga.

Jadi, selain bercantik untuk suami tersayang anda juga boleh melakukan 5 perkara ini yang pasti nampak cantik dihadapan suami.

1. Senyum

Bila suami pulang dari pejabat, sambut suami dengan salam mesra dan senyuman dibibir. Suami yang tengah serabut tu boleh hilang rasa stress nya bila lihat anda senyum dan menyambutnya dengan baik.

IKLAN

2. Bercakap lembut

Wanita sinonim dengan sifat lemah-lembut jadi gunakan sifat ini untuk menarik perhatian suami anda. Suami mana sahaja yang tak suka bila isterinya cakap dengan penuh lemah lembut kan. Cair hatinya , kalau tengah marah tu boleh hilang rasa.

3. Memakai wangian

IKLAN

Related image

Pakailah wangi-wangian untuk suami kamu barulah dia pun suka duduk dekat dan sekaligus menambah kemesraan.

4. Rambut sentiasa terurus

IKLAN

Mungkin kadang kala anda sibuk untuk menguruskan anak sampai tak sempat uruskan rambut. Taktik paling senang dengan anda ikat sahaja rambu. Baru nampak kemas sikit.

5. Pakaian

Image result for pakaian

Siapa kata baju kelawar tak menarik? ia adalah klasik sebenarnya. Cuma anda pakailah dengan kemas barulah suami terpikat.