Selain daripada berusaha memohon pekerjaan di sana sini, janganlah lupa yang rezeki dalam pekerjaan ini juga ada kaitan dengan Allah SWT. Allah suka mendengar rintihan hambaNya dan Dia-lah juga tempat kita bergantung harapan. Maka apalah salahnya jika turut berdoa agar dimurahkan rezeki untuk mendapat pekerjaan.

Terdapat juga amalan doa mendapatkan pekerjaan yang boleh diamalkan. Doa ini sangat elok dipraktik oleh golongan ‘job hunting’. Manalah tahu asbab dengan doa yang di baca kerja tersebut berjaya diperolehi.

Inilah dia 3 (TIGA) amalan doa yang anda boleh dibaca dan praktikkan sebelum anda pergi ke mana-mana temuduga kerja. Doa-doa ini juga sesuai dibaca sebagai doa dapat kerja baru, doa supaya dapat diterima kerja, doa agar lulus interview kerja baru, doa agar cepat dipanggil kerja dan sebagainya. Tiga doa mudah dapat kerja tersebut adalah;

Doa #1 – Baca Sebelum Temuduga (Supaya Temuduga Berjalan Lancar)
Doa Dipermudahkan Mendapat Kerja, Semoga Bakal Pengantin Mendapat Keberkatan
.

IKLAN

Bacalah doa ini dengan penuh keyakinan dan kesungguhan. Ingat matlamat anda untuk cari kerja demi rezeki yang halal. Sebelum melakukan apa-apa niat tu kena betul-betul jelas ya.

Doa #2 – Doa Selepas Temuduga (Supaya Diterima Kerja)

Doa Dipermudahkan Mendapat Kerja, Semoga Bakal Pengantin Mendapat Keberkatan
.

IKLAN

Doa mudah dapat kerja yang kedua pula elok di baca selepas temuduga. Bacalah doa ini selepas anda tamat temuduga sesuai dengan maksud doa yang dikenali sebagai membuka pintu,. Bukan pintu rumah ya tetapi doa ini adalah untuk membuka pintu-pintu rezeki, pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keberkatan dan sebagainya.

Banyak mafaat doa ini dan dengan membacanya harap dapatlah juga di buka pintu hati bakal majikan untuk menerima anda sebagai salah seorang pekerjanya.

IKLAN

Doa #3 – Doa Setelah Diterima Kerja (Agar Mendapat Rezeki Yang Banyak)
Doa Dipermudahkan Mendapat Kerja, Semoga Bakal Pengantin Mendapat Keberkatan
.

Selain Doa, Faktor Penampilan Dan Persediaan Diri Juga Penting!
Doa mudah dapat kerja yang ketiga adalah doa yang paling utama doa agar mendapat peluang rezeki yang banyak. Rezeki itu memang di tangan tuhan tapi Allah SWT tak suka hambaNya yang malas. Allah SWT lebih suka akan hambaNya yang rajin berusaha. Jadi jangan mengharap yang rezeki itu bagai bulan boleh jatuh ke riba. Usaha itu tangga kejayaan.

Selain daripada bacaan doa tadi, anda juga harus menitikberatkan soal penampilan dan persediaan diri. Ini bagi memastikan anda lebih bersedia untuk mendapatkan pekerjaan tersebut. Di sini turut disertakan juga beberapa tips ringkas yang boleh anda praktikkan demi untuk berdepan dengan pegawai yang akan menemuduga anda.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI