Fouziah Gous Tak Pernah Periksa Phone

Pelakon dan usahawan, Fouziah Gous tak pernah periksa phone suaminya, Zhafran Md Yusof dek kerana nak menjalani kehidupan tenang tanpa memikirkan perkara remeh mahu pun menyimpan prasangka terhadap teman hidup sendiri yang disifatkan boleh merosakkan hubungan.

Fouziah Gous Tak Pernah Periksa Phone

Fouziah Gous Tak Pernah Periksa Phone Suami, Nak Hidup Tenang Tanpa Prasangka

Menerusi satu portal hiburan Fouziah berkata, “Saya takkan periksa telefon Zhafran sebab saya bukan jenis isteri yang penyibuk, selain sangat menjaga privasi orang walaupun terhadap suami sendiri.

“Saya hidup dengan rasa percaya dan fikiran tenang. Saya tahu suami sentiasa ada apabila diperlukan, tunaikan tanggungjawab, manakala saya juga lakukan amanah sebagai seorang isteri.

“Apa lagi yang saya mahu? Saya takkan cari masalah, tambahan pula sejak berkahwin 10 tahun lalu, kami sentiasa bersama saat susah senang,” katanya lagi.

IKLAN

Baiki Kelemahan Masing-masing

Situasi rumah tangga segelintir teman seangkatan yang hancur di tengah jalan tidak membuatkan kepercayaan Fouziah, 38, goyah sebaliknya dia dan suami saling memperbaiki kelemahan.

Fouziah Gous Tak Pernah Periksa Phone Suami, Nak Hidup Tenang Tanpa Prasangka

IKLAN

“Saya selesa bekerja dengan suami, tiada masalah kerana kami profesional serta memahami tugas masing-masing tanpa mencampuradukkan urusan kerja dan rumah tangga.

“Sebagai ibu, isteri dan Ketua Pegawai Eksekutif Zhafou Global selaku pengeluar FG Walet, masa saya padat, namun di rumah saya tetap laksanakan tugas dan tanggung jawab.

IKLAN

“Suami pun sangat bertimbang rasa, bantu apa yang patut ketika di rumah tetapi walaupun kita ‘kepala’ di tempat kerja jangan terbawa-bawa ego.

“Saya selalu ingatkan diri supaya buang ego terutama dalam rumah tangga sebab ada sebilangan wanita yang terlupa perkara ini sehingga jadi dominan,” ujarnya.

Itulah sepatutnya yang berlalu dalam rumah tangga, saling percaya dan tidak terlalu negatif fikir tentang perkara yang tidak pernah berlaku. Insya-Allah akan bahagia sampai hujung nyawa.

Kredit gambar: Fouziah Gous

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI