Setiap kali menerima undangan perkahwinan tentunya korang akan memikirkan apa hadiah atau barang yang ingin di bagi buat pasangan mempelai ini. Jangan risau ini anta idea yang korang boleh bagi sememangnya amat berguna.

Lesung Batu

Nampak rare kan? Lesung batu sememangnya digunakan untuk bahan masakan seperti menumbuk cili, bawang, belacan untuk dijadikan bahan masakan. Tentunya pengantin akan menghargai dengan pemberian ini.

 

 

Set pinggan mangkuk

IKLAN

Hadiah ini pastinya benda yang paling penting buat pasangan pengatin kerana ia amat berguna pada setiap hari. Kita akan memerlukan pinggan, cawan, dan mangkuk untuk menikmati makanan.

 

Buku resipi

Ya, betul walaupun sekarang adalah zaman teknologi yang boleh memudahkan untuk kita mencari bahan atau resipi masakan melalui gajet tapi buku masakan tidak akan sama rasanya dengan gajet yang kita ada mungkin kerana ‘feel’ yang lain. Ia lebih berguna dan sangat mudah tak perlu nk scroll dan cari-cari.

IKLAN

 

Kuali

 

IKLAN

Peralatan utama apabila didapur sememangnya kuali lah kan. Apa kata korang hadiahkan mereka set kuali ini. Mesti mereka suka. Pengantin tak perlu risau dah nak beli kuali untuk memasak kerana keperluan utama sudah selesai.

 

Beg pakaian

luggage beg sememangnya sangat sesuai untuk dijadikan hadiah sebab pasangan pengantin yang baru berkahwin akan menyiapkan diri mereka untuk berbulan madu. Jadi tak salah korang hadiahkan mereka beg ini kan, boleh didapati Dalam banyak size.