Ada yang bermasalah kerana dilahirkan mempunyai wajah yang kurang cantik berbanding rakan lain. Sehinggakan hendak berkenalan dengan lelaki pun jadi malu. Bagaimanakah cara terbaik untuk diri lebih berkeyakinan dalam mencari seseorang yang boleh menerima seadanya?

Menarik itu abstrak malah berbeza mengikut pendapat individu. Menarik bukan saja pada rupa paras dan bentuk tubuh. Menarik juga boleh terdapat pada sifat, sikap, cara berbual malah layanan seseorang.

Setiap individu punyai tarikan yang tersendiri untuk memikat individu lainnya. Jangan terlalu merendah diri hingga tidak bersyukur dengan anugerah Ilahi. Usahakan untuk menjadi diri anda sendiri, tampil memikat hati menerusi sikap dan perwatakan.

IKLAN

Tumpahkan kasih sepenuhnya kepada Ilahi, DIA akan datangkan insan-insan yang juga kasih kepada-Nya untuk turut kasihkan anda seadanya.

IKLAN

Sesungguhnya cinta dan kasih sayang itu anugerah! “Sungguh, orang-orang yang beriman dan mengerjakan kebajikan, kelak Allah Yang Maha Pengasih akan menanamkan rasa kasih sayang (wudda) dalam hati mereka.” – Maryam ayat 96.

IKLAN

Yakin kepada-Nya, akan tiba saat yang terbaik untuk anda dipasangkan. Tak guna dikasihi kerana kecantikan kerana tatkala kecantikan tiada lagi, pasti anda akan kehilangan kasihnya juga. Berkawanlah dengan semua manusia, tidak kira lelaki atau perempuan. Ikhlas dan jujur, insya-Allah akan ditemukan dengan pasangan yang baik juga nanti.

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI