Perkongsian dari facebook tuan firdaus shakirin. Kadang-kadang kita sebagai suami, terlalu meletakkan kedudukan kita tu ditempat yg tinggi sangat.

Sebab itu ego melangit, pantang dinasihat, susah ditegur dan sentiasa merasakan diri tu betul. Sifat mcm ni sebenarnya akan menjatuhkan diri kita ke tanah.

Ingat Walaupun Kita Suami Jangan Pernah Anggap Kita Sentiasa Hebat Dan Tak Buat Salah

Sepatutnya, dalam rumahtangga, kita kena anggap isteri tu mcm kawan kita. Dia boleh memperbetulkan kesilapan kita, dia boleh menegur kesalahan kita, dia boleh menasihati kita dan dia boleh memperbaiki diri kita utk menjadi lebih baik dari sebelumnya.

Berapa ramai yg terbuka dan berlapang dada bila isteri cuba utk buat semua ni? Tak ramai.
Sebabnya, dia menganggap isteri dah kurang ajar bila mana isteri menegurnya. Dia menganggap isteri dah derhaka bila mana isteri menasihatinya, teguran dan nasihat dari seorang isteri itu mencalarkan egonya sebagai seorang suami.

IKLAN

Status suami itu membuatkan dia merasakan dirinya hebat dan isteri tak layak untuk mempertikaikan atau memberi pendapat dalam setiap keputusan yang dia buat.

Suami yang macam ni, hanya menunggu hari untuk sedar. Bila seorang isteri tu dah mencapai had-had kesabaran dalam dirinya, maka dia akan angkat kaki. Tiada harapan lagi untuk kehidupan yang bahagia dengan suami yang bersifat takbur.

 

IKLAN

 

 

IKLAN

 

 

 

Kredit : firdaus shakirin

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI