Kita ni kadang-kadang bukan tak nak peluk tapi dibesarkan dengan culture, ‘ahh malulah dah kahwin kan. Faham-faham sendiri dah la’. Walhal apa yang kita tak tahu, kadang-kadang kita perlukan setiap pelukan untuk membahagiakan hati yang mungkin pada hari itu sedang berduka, mungkin ada yang sedang menderita. Perkongsian lelaki ini, benar-benar membuka mata kita semua.

Isteri Tersangat Bahagia Bila Dipeluk Suami. Dah Halal, Bolehlah Peluk

Mengikut kajian. Isteri perlu di peluk 3 kali dalam tempoh sehari untuk bagi emosi mereka lebih tenang. Saya cuba teknik ini dari bulan 1 lagi, nampaknya setiap bulan ada peningkatan dari segi emosi isteri.

Isteri nampak lebih ceria, lebih tenang untuk kawal emosi apabila anak meragam, sangat cekap untuk menenangkan suami ketika emosi suami tidak stabil.
Rupanya apabila kita kerap peluk isteri terutama ketika mereka dalam keadaan penat hormon oxytocin akan dirembeskan dengan lebih baik. Hormon ini akan buatkan mereka rasa tenang dan bahagia.

Jadi. Para suami ambil peluang hari ini untuk peluk isteri dengan penuh kasih sayang. Katakan kepada mereka yang kita sangat sayang dan sangat hargai mereka.

-EncikMatt-
#LelakiBurQa

Ada 5 sebab utama kebaikan suami memeluk isteri

IKLAN
  1. Meningkatkan mood isteri

Apabila seorang isteri mendapat pelukan kasih sayang dari suami, tentulah isteri akan rasa lebih bahagia dan rasa lebih sensual.

 

2. Menyihatkan jantung

Menurut pakar, pelukan suami juga dapat menyihatkan jantung wanita di mana kajian yang dilakukan menunjukkan kesan positif.

IKLAN

 

3. Meringankan tekanan

Hormon yang dikeluarkan dari tubuh badan akan membuatkan kita rasa lebih tenang. Sebab itu kena selalu peluk isteri!

 

IKLAN

4. Hubungan intim lebih baik

Apabila anda berpelukan dalam keadaan tenang, tentulah perasaan sensual lebih mendalam. Jangan nafikan perkara ini ya!

 

5. Mengurangkan rasa sakit

Pelukan suami kepada isteri yang dalam kesakitan dapat mengurangkan rasa sakit isteri. Apabila kasih sayang diberikan secara ikhlas, tentulah isteri dapat merasainya.

Kredit : Facebook Encik Matt

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI