Terdapat pelbagai jenis krim yang boleh mencegah serta merawat jerawat dan kesannya. Ianya boleh didapati dalam pelbagai jenis iaitu dalam bentuk krim losyen dan gel. Produk penjagaan kulit untuk jerawat yang baik adalah produk yang diformulasi dengan bahan-bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Ikuti senarai dibawah untuk mengetahui kebaikan krim jerawat ini.

Jangan Picit Jerawat Lagi 3 Bulan Nak Kahwin, Cuba Produk Ini Jerawat Pasti Kecut

OXY 5 Acne Pimple Medication

Krim jerawat dari jenama Oxy ini mengandungi 5% Benzoyl Peroxide yang berfungsi untuk membunuh bakteria dalam jerawat pada kulit serta liang pori dengan pantas dan berkesan. Krim ini juga dapat menyeimbangkan minyak semulajadi yang berlebihan pada wajah dengan membantu  mencegah pertumbuhan jerawat. Bebas daripada bahan kimia merbahaya dan tidak mengandungi haruman.

Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat yang masih boleh dicegah dengan perawatan sempurna.

Jangan Picit Jerawat Lagi 3 Bulan Nak Kahwin, Cuba Produk Ini Jerawat Pasti Kecut

SKIN & LAB Dr. Spot Clear Don’t Touch Trouble Spot (15ml)

IKLAN

Krim jerawat dari SKIN & LAB ini berfungsi untuk mencegah dan mengawal jerawat serta sebum daripada terhasil secara berlebihan pada kulit wajah. Sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit kering dan mengalami masalah jerawat, krim ini diekstrak dengan 5 tumbuhan semulajadi yang tidak akan menyebabkan iritasi pada kulit wajah.

Krim ini bertindak dengan cepat pada cela akibat jerawat juga membantu mengurangkan kemerahan. Ianya juga mampu untuk menghalang kekeringan pada kulit dan meningkatkan kadar penyerapan kelembapan.

Jangan Picit Jerawat Lagi 3 Bulan Nak Kahwin, Cuba Produk Ini Jerawat Pasti Kecut

AIKEN Tea Tree Oil Pimple Cream

IKLAN

Krim dari Aiken ini mengandungi minyak Tea Tree (Melaleuca alternifolia) untuk membantu melindungi kulit dari jerawat secara semula jadi tanpa mengelupaskannya seperti krim jerawat lain. Krim bebas minyak ini amat sesuai untuk jenis kulit yang berminyak dan sensitif.

Dirumus khas untuk menyembuhkan kulit jerawat serta menghilangkan minyak berlebihan, mengawal kesan sinar (matte effect) dan menapis liang pori dari tersumbat. Tekstur krim ini mampu untuk menembusi jauh ke dalam lapisan kulit agar kelihatan lebih jelas dengan kemasan matte.

Jangan Picit Jerawat Lagi 3 Bulan Nak Kahwin, Cuba Produk Ini Jerawat Pasti Kecut

Himalaya Acne & Pimple cream

IKLAN

Buntu mencari krim jerawat yang sesuai untuk lelaki? Nah, produk krim jerawat dari Himalaya ini ada jawapannya. Krim ini bukan sahaja dapat menghapuskan kesan jerawat, malahan menyembuhkan serta mencegah masalah kulit bermasalah. Dengan mengandungi Silk cotton tree, sifat astringen dan penyejuk yang terdapat dalam krim ini berfungsi untuk mengawal kadar pertumbuhan jerawat di masa hadapan.

Diperkaya dengan Aloevera dan five-leaved Chaste Tree yang bertindak untuk menyembuhkan dan melembutkan kulit serta mengurangkan keradangan.

Jangan Picit Jerawat Lagi 3 Bulan Nak Kahwin, Cuba Produk Ini Jerawat Pasti Kecut

DR. MURAD Outsmart Blemish Clarifying Treatment (50ml)

Krim jerawat bertekstur gel sangat ringan ini, diuji secara klinikal dan terbukti mampu mengurangkan jerawat secara keseluruhan dalam hanya masa 1 minggu. Kandungan asid Salicylic dalam krim ini digabungkan dengan pelbagai jenis asid dan glycolic dalam teknologi penta-acid untuk membersihkan kulit dari bakteria.

Terkenal dengan perawatan kulit terbaik, krim dari produk Dr. Murad ini dapat memininumkan masalah jerawat, mengurangkan penghasilan minyak dan sebum berlebihan serta bintik hitam di samping melindungi kulit wajah anda dari kekeringan dan bermasalah.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI