Jodoh tu ada tapi kita sendiri pun tak tahu siapa yang akan menjadi jodoh kita. Tapi Allah Maha Mengetahui. Mungkin ada antara kita yang saat ini dia sudah ada calon. Mungkin sudah bertemu mak ayah, bertunang dan sebagainya.

Tapi dia sendiri pun tak pasti adakah orang yang dia kenal saat ini adalah jodoh dia ataupun bukan. Kita hanya mampu merancang dan Allah jua lah yang menentukan.

Allah lebih Maha Mengetahui apa yang paling baik buat para hamba-Nya. Sedang kita tidak mengetahuinya. Bahkan kadang-kadang kita selalu tersilap langkah dalam mentafsir soal hati.

Bukan tak pernah kita tak di hargai sebelum ni kan? Mungkin sakitnya masih terasa sampai ke saat ini. Belajarlah dari bahagia yang gagal kita cipta dulu

Buat kalian yang dah ada someone special tu segeralahkan untuk menghalalkan hubungan yang masih belum halal. Moga Allah permudahkan urusan kalian.

IKLAN

Kepada yang masih sendiri jangan bersedih hati atau merasa tak laku dan sebagainya. Jodoh tu rahsia Allah, kita bukannya tak laku cuma diri kita terlalu limited edition untuk di miliki.

Cukuplah kita serahkan segalanya pada Allah, letakkan pengharapan dan pergantungan kita kepada Allah semata-mata. Bila kita sandarkan segalanya kepada Allah, percayalah Allah tak akan pernah kecewakan kita.

IKLAN

 

 

 

IKLAN

 

 

 

 

Kredit : TheMuhammadShafri