kahwin sebab nak anak

Memang betul, ada yang kahwin sebab nak anak. Namun itu semua kerja Tuhan. Jadi jangan putus asa, apa lagi menunding jari pada pasangan.

Kena banyak bersabar atau anda boleh renungkan seketika nasihat pelakon yang terkenal dengan aksi lagak ngeri Adam Corrie, 55 bagi pasangan suami isteri yang sedang diuji dan berusaha untuk mendapat cahaya mata.

15 tahun usia perkahwinan, 10 tahun tempoh Adam Corrie dan isteri menanti penuh sabar kelahiran cahaya mata pertama mereka, Adam Fateh Lee yang kini telah berusia 5 tahun.

Kahwin Sebab Nak Anak, Ini Nasihat Adam Corrie Buat Pasangan Suami Isteri

Kahwin Sebab Nak Anak, Ini Nasihat Adam Corrie Buat Pasangan Suami Isteri

Nak kahwin lagi sebab tak ada anak? Dah usaha pergi jumpa doktor cek suami isteri?

Kadang-kadang suami yang ada masalah bukan isteri. Kalau suami ada masalah pon, boleh berubat. Kalau isteri pun ada masalah, pun boleh berubat.

IKLAN

Ini pengalaman saya. Usaha dulu.. Positif..bukan nak perli sesiapa. Ambil yang positif ya.

Usaha dahulu, cari jalan sama-sama.. Usaha itu kena sungguh-sungguh, bukan esok lusa boleh dapat anak. Makan masa. Ada cepat dan ada yang makan tahun.

Dalam dunia perubatan sekarang dah canggih, macam-macam cara boleh buat dengan mengikut syariat.

Jika dah usaha semuanya dan gagal.. cuba lagi , gagal juga..

IKLAN

Berdoa Minta Petunjuk Allah

Kahwin Sebab Nak Anak, Ini Nasihat Adam Corrie Buat Pasangan Suami Isteri

Berdoalah kepada Allah SWT sekali lagi. Minta pertunjuk adakah dengan adanya zuriat itu membuatkan aku, isteri aku bahagia bahagia berikanlah pertunjuk.

Boleh ambil anak angkat jika berkemampuan tapi jika nak ada zuriat sendiri dengan berkahwin lain. Adakah perkahwinan itu akan membahagiakan isteri kita sekarang dengan harapan perkahwinan lagi boleh dapat zuriat?

Tepuk dada tanya iman. Kita nak bahagia sekeluarga. Qanaah, asal punya rasa cukup. Hidup ini pasti indah, Nasihat untuk diri sendiri

IKLAN

Pengalaman sendiri, tiada zuriat selama 10 tahun. Sekarang dah 15 tahun usia perkahwinan kami. Dapat zuriat ketika saya 50 tahun. Isteri 40 tahun. Sekarang Fateh dah 5 tahun. Alhamdullilah.

Kahwin Sebab Nak Anak, Ini Nasihat Adam Corrie Buat Pasangan Suami Isteri

Poligami adalah halal di sisi agama Islam. Kebahagian di tangan masing-masing. Posting saya tentang zuriat. Bukan halang orang lain orang berpoligami dan perli-perli orang lain.

Ramai yang melalui situasi ini, bukan dituju khas kepada orang tertentu sahaja. Buat TTC , dah kahwin lama tapi tiada zuriat.

Harap maklum.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI