Ibarat mandi tak basah, makan tak kenyang. Itulah perumpamaan yang sering dikaitkan dengan orang yang sedang dilamun cinta. Setiap hari, wajah si dia sering bermain di kotak fikiran dan perasaan rindu kian melanda diri. Itulah adat pasangan yang sedang hangat menjalinkan cinta.

Namun, adakah anda juga merasakan perasaan seperti itu? Tertanya-tanya adakah si dia sedang memikirkan diri kamu seperti anda memikirkan dirinya setiap hari. Pasti hati menjadi pedih apabila cinta anda bertepuk sebelah tangan.

Jom kita lihat 6 tanda si dia sering memikirkan diri anda dan mula jatuh cinta!

1. INGAT DALAM SETIAP PERBUALAN

Kalau Si Dia Ada 6 Tanda Ini, Sahlah Dia Mula Jatuh Cinta Pada Korang!

IKLAN

Jika dia bertanya kembali kejadian yang kamu ceritakan semalam, bermakna dia fokus ketika kamu berkongsi masalah. Malah jika dia ingat warna baju yang kamu pakai minggu lalu, bermakna dia hargai setiap masa bersamamu. Mungkin dia kedengaran seperti obses, tetapi lelaki tidak akan ingat perkara yang mereka tidak suka.

2. KERAP MENGHANTAR TEKS LUCU

Si dia akan sentiasa menghantar mesej ucapan selamat pagi dengan emoji lucu setiap hari. Ini bermakna perkara pertama yang dia fikirkan adalah kamu! Jangan jual mahal. Balas mesej tersebut dengan emoji senyuman. Kadangkala si dia cuba membuatkan kamu tersenyum dengan sepatah dua pantun lucu. Kalau tak kelakar pun, kamu wajib balas ‘LOL’ agar si dia rasa gembira melihat kamu ketawa.

3. LAPOR DIRI SETIAP WAKTU

Kalau Si Dia Ada 6 Tanda Ini, Sahlah Dia Mula Jatuh Cinta Pada Korang!

IKLAN

Clingynya? Tapi tidak mengapa. Jika dia sering mesej kamu dimana saja dia berada, atau dengan siapa dia lepak minum, dia seorang yang jujur! Dia mahu tunjukkan kepada kamu yang dia tidak berlaku curang dibelakangmu. Malah dia tahu kamu juga sepertinya, tertanya-tanya kemana dia pergi dan lakukan setiap waktu. Jika si dia lakukan semua perkara ini, kamu tak perlu risau lagi!

4. KEJUTAN YANG TIDAK DISANGKA

Tidak kira jika si dia membelikan kamu roti ataupun coklat ketika menjemput pulang dari tempat kerja, kamu perlu makan di depannya sebagai tanda penghargaan. Bayangkan dia sanggup berhenti membeli sesuatu untuk kamu? Bermakna dia mengambil berat dan mahu kamu ceria selepas penat bekerja. Jangan  harapkan hadiah mewah setiap hari darinya, coklat pun dah sweet tau!

IKLAN

5. SERING AJAK BERJUMPA

Kalau Si Dia Ada 6 Tanda Ini, Sahlah Dia Mula Jatuh Cinta Pada Korang!

Dalam seminggu,pasti si dia akan mengajak anda untuk keluar bersama. Dia berasa ingin berjumpa anda selalu dan meluangkan masa bersama. Menonton wayang, makan malam dan bersenam adalah perkara yang sering diajak oleh si dia. Dia tidak pernah jemu untuk berjumpa dengan anda. Baginya, dalam sehari jika tidak bertentang mata dengan anda, hidupnya seperti tidak lengkap.

6. MENGINGATI TARIKH LAHIR ANDA

Untuk mengingati tarikh lahir seseorang antara benda yang paling sukar jika dia bukan seseorang yang istimewa untuk kita. Biasanya hanya insan seperti ibu bapa, adik beradik atau sahabat yang benar-benar rapat dengan kita sahaja yang kita akan ingat tarikh lahirnya atau dia ingat tarikh lahir kita. Tetapi, jika seseorang sentiasa memikirkan diri anda, mereka mungkin akan ingat tarikh lahir anda. Jadi, sesiapa yang ingat tarikh lahir anda, itu mungkin petunjuk yang besar buat anda.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI