86295113_3114827611869520_7993502817295794176_o

Membaca ayat-ayat suci Al-Quran banyak memberi manfaat dan fadhilat kepada kita semua, setiap persoalan dan jawapan yang di cari oleh manusia terkandung di dalam kalam Allah S.W.T. Antara surah pilihan yang menjadi pilihan wanista hari ini adalah surah Al-Waqi’ah.

#1 Tidak Ditimpa Kemiskinan & Kesusahan Selama-lamanya
Daripada Ibnu Mas’ud r.a, Rasulullah SAW bersabda: “Sesiapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, maka dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya” hadis riwayat Al-Baihaqi.

Kembali Cantik Berseri Dengan Amal Surah Al-Waqi’ah

#2 Kehidupan Dilimpahi Dengan Pelbagai Rezeki

Sesiapa yang membaca surah Al-Waqi’ah setiap hari dan pada waktu malam sebanyak 40 kali selama 40 hari Insya Allah, Allah S.W.T. akan melimpahkan rezeki yang melimpah dari pelbagai pintu rezeki.

#3 Rahsia Wajah Kaya Dengan Kecantikan

IKLAN

Rasulullah SAW bersabda: “Ajarkanlah surah Al-Waqi’ah kepada isteri-isterimu kerana sesungguhnya ia adalah surah kekayaan” hadis riwayat Ibnu Ady.

Dengan membaca surah Al-Waqi’ah juga, ia boleh menaikkan seri dan aura wajah wanita. Rahsia wajah cantik berseri:

Ambil segelas air
Baca surah Al-Fatihah 1 kali
Baca surah Qursi 1 kali
Baca surah Al-Waqi’ah dari ayat 35 – ayat 38 sebanyak 7 kali
Tiup bacaan tersebut pada air dan minum

IKLAN

#4 Permudahkan Urusan Ketika Bersalin & Sakit

Bagi yang ingin memudahkan urusan bersalin, maka surah Al-Waqi’ah adalah antara surah yang terbaik untuk memudahkan urusan bersalin berjalan lancar dengan izin Allah S.W.T.

Selain itu, jika seseorang itu sedang sakit atau nazak dengan membaca surah Al-Waqi’ah akan meringankan sakit tersebut dan manakala orang yang nazak pula akan dipermudahkan untuk rohnya keluar dari jasad.

IKLAN
Kembali Cantik Berseri Dengan Amal Surah Al-Waqi’ah

#5 Menghindarkan Diri Dari Sifat Angkuh & Riak

Setiap surah-surah yang terdapat dalam kalam Allah S.W.T. ini mempunyai pengajarannya yang tersendiri, begitu juga dengan surah Al-Waqi’ah ini. Surah ini bukan saja sebagai senjata untuk murahkan rezeki dan mencantikan wajah.

Malah surah ini juga memberi peringatan buat kita semua agar tidak berasa angkuh dan riak kerana setiap apa yang Allah berikan, Allah juga bisa menarik balik semula nikmat yang diberikan kepada kita semua.

Jom bersama-sama amalkan membaca surah Al-Waqi’ah setiap hari dan semoga Allah memberi nikmat dan rezeki dari kesihatan, kebahagian dunia dan akhirat.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI