Memiliki pasangan yang lemah lembut dan sopan adalah satu impian setiap lelaki yang ingin mendirikan rumahtangga. Ini kerana bagi mereka wanita yang lemah lembut dan sopan lebih bersifat “mendengar kata” berbanding wanita yang agak kasar.

 

Bila sebut wanita yang lasak, aktiviti sukan seperti sukan berbasikal juga adalah antara aktiviti sukan yang lasak buat seorang wanita. Gadis Orang Asli dari Pahang, Nia Vanessa Suhana, 23, yang merupakan atlet sukan berbasikal ini begitu komited dengan karier terbaharunya.

 

Nia adalah pelapis utama pasukan kebangsaan dan terkini dia mendapat tempat pertama dalam pertandingan Enduro Bukit 300 Challenge 2022 di Perak bagi kategori terbuka wanita.

 

Wanita yang mempunyai karekter yang kasar selalunya jujur dalam percakapan dan kelakuannya. Hanya orang yang tertentu sahaja dapat menerima teguran yang jujur. Tiada berselindung dan bercakap di belakang, jika ada sahaja perkara yang tidak baik pada pandangnnya, dia akan terus menegur dan berterus terang.

 

Cabar anda untuk jadi lelaki lebih baik

IKLAN

Lelaki pantang melihat wanita yang lebih suka melakukan apa sahaja sendiri. Bahkan ada yang mengatakan wanita jenis ini sangat egois. Tetapi dengan perwatakkam begini mampu mencabar lelaki untuk jadi lelaki lebih baik dan mampu untuk melindungi wanita.

 

Gemar lakukan aktiviti menyeronokkan

Wanita kasar selalunya lebih aktif dalam melakukan aktiviti harian. Ada saja aktiviti yang menyeronokkan untuk dilakukan, samaada ketika berseorang mahupun bersama teman dan keluarga. Mereka nampak lebih cool.

 

IKLAN

Mereka jenis yang berdikari

Mereka tidak mudah untuk mengalah dengan hal yang remeh, tidak mudah mengharapkan pertolongan lelaki. Selagi mampu lakukan mereka akan terus lakukan.

 

Wanita kasar kurang membebel

Mereka lebih suka melakukan kerja daripada membebel, jika pasangannya tidak melakukan kerja dengan betul, mereka lebih suka segara menyiapkan kerja tersebut daripada membuang masa membebel.

IKLAN

 

Anda tak perlu risau tentang keselamatannya

Jika pasangan anda keluar dengan sahabatnya, jangan risau kerana dia mampu menjaga dirinya. Jangan terkejut jika mereka lebih arif tentang kereta berbanding anda.

 

Kalau ikutkan, wanita kasar dan lasak ni lebih berani. Ada yang lebih berani dari lelaki! Walau bagaimanapun, jangan pandai rendah kepada sifat keayuan mereka juga ya!

 

Kredit foto: Nia Vanessa

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI