Bagi anda yang masih rungsing dengan idea hantaran bagaimana patut anda berikan kepada pasangan anda? Cuba 7 konsep ini. Pasti akan memberikan kelainan untuk majlis anda nanti!

 

1) Konsep SaljiKonsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Gubahan hantaran ini seakan-akan kelihatan seperti salji. Gubahan ini sangat simple, cantik dan segar. Sangat sesuai dibuat hantaran pada majlis akad nikah. Menggunakan ‘baby breath’ ia dapat menghasilkan gubahan seperti ini.

2) Konsep Sangkar BurungKonsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Sangkar burung ini dihiasi dengan bunga mawar yang berwarna merah jambu menaikkan seri dalam gubahan hantaran ini. Kerawang di sangkar burung yang berwarna putih ini tampak cantik dan kreatif.

3) Beralas Kayu Pallet

IKLAN

Konsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Gubahan di atas kayu pallet ini memang lain dari yang lain. Ia menerapkan ciri-ciri alam semula jadi yang dihiasi daun dan bunga teratai di sekitar hantaran tersebut.

4) Bekas Kaca

Konsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Gubahan hantaran di dalam bekas kaca ini kelihatan mewah . Bunga-bunga yang dihiasai di sekitar dulang hantaran dapat menaikkan seri serta menyejukkan mata yang memandangnya.

IKLAN

5) Konsep Props

Konsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Gubahan hantaran ini sangat trendy. Corak dan warna yang terdapat di bahagian kotak-kotak tersebut memberi kelainan yang menarik. Dihiasi pula props yang comel membawa anda di zaman era 80 an.

6) Hantaran Di Atas RehalKonsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Kebiasaanya masyarakat melayu menggunakan rehal sebagai tempat letak al-quran untuk mengaji. Berbeza pula dengan pasangan ini, mereka menggunakan rehal sebagai pengganti dulang hantaran. Kelihatan unik dan menampilkan ciri-ciri melayu yang asli kerana menggunakan simbol kayu sebagai dulang hantaran.

IKLAN

7) Konsep Esklusif

Konsep Hantaran Yang Tengah ‘In’ Korang Boleh Cuba!
Gubahan hantaran ini tampak esklusif dan sangat sesuai diberikan kepada pengantin lelaki. Menggunakan warna biru gelap sebagai warna utama dan dihiasi dengan daun dan renda emas langsung memberi hasil yang lebih memuaskan.

 

Sumber : Kahwinlife

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI