Kebanyakan lelaki sememangnya suka melihat wanita tanpa mekap. Nampak natural beauty, kata mereka. Tetapi sejauh mana istilah ‘natural beauty’ bagi kaum Adam?

Berikut 5 sebab kenapa lelaki suka sangat tengok wanita ‘natural beauty‘ :

Make Up Tebal Untuk Suami Atau Natural Beauty Je Lebih Mudah

1. Nampak wanita lebih yakin

Lelaki memandang keyakinan seorang wanita itu sebagai sesuatu yang seksi. Bukan mudah untuk seseorang wanita untuk meninggalkan alat solek mereka tanpa keyakinan yang tinggi. Kalau anda berani keluar tanpa secalit mekap di wajah, jelas kelihatan keseksian anda kerana keyakinan anda itu.

IKLAN

2. Tak suka wanita terlalu over!

Lelaki sukakan wanita yang cantik tetapi tidak suka dengan wanita yang terlalu obses dengan kecantikan. Hendak keluar ke kedai mamak pun, anda ambil masa yang lama mengenakan solekan yang tebal seperti mahu ke majlis makan malam! Kaum lelaki tidak mahu pasangan mereka terlalu bergantung kepada solekan sehingga tidak boleh hidup tanpanya.

IKLAN

3. Suka tengok wajah ‘seksi’ macam bangun tidur

Apa yang pasti, anda tidak akan mengenakan sebarang mekap sekiranya anda tidur dan lelaki menganggap rupa paras wanita yang baru bangun tidur itu sangat seksi. Bukan itu sahaja, wajah anda yang natural itu membuatkan si dia terbayang-bayang rupa paras anda ketika tidur di sebelahnya setelah anda berdua berkahwin kelak.

IKLAN

4. Tidak suka menunggu

Setiap kali anda ada temu janji dengannya, pasti si dia harus menunggu anda di dalam kereta kerana anda mengambil masa terlalu lama untuk bersiap. Lelaki sememangnya tidak suka menunggu, jadi dia lebih suka anda keluar dengannya tanpa mengenakan apa-apa solekan untuk menjimatkan masanya.

5. Kena cantik luar dan dalam

Awal-awal kenal memang pilih yang cantik luaran tetapi lama-kelamaan, sekiranya anda cantik tetapi tidak pandai mengambil hati, kuat merajuk, suka membebel atau sering menyusahkannya, akhirnya si dia akan bosan. Jadi, cantik luaran dan dalaman itu sama-sama penting untuk memikat hati lelaki.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI