Sama ada anda minat atau tidak kepada Cristiano Ronaldo,anda pasti kagum dengan otot-otot yang dimiliknya. Apakah rahsia beliau mendapatkan tubuh seperti itu? Bagaimana dia begitu disiplin untuk melakukannya,dan bagaimana beliau mengubah tubuhnya dari seorang yang kurus hingga menjadi seperti sekarang? Soalan-soalan begini banyak berada di fikiran kita.

Di sini Cristiano Ronaldo mendedahkan tips kesihatan dan kecergasan yang sering beliau amalkan.

Malunya Tengok Perut Suami Boroi, Suruhlah Dia Ikut Cara Sihat Cristiano Ronaldo

 

1)Belajar melatih minda anda dan juga badan anda, kekuatan mental adalah sama pentingnya dengan kekuatan fizikal dan akan membantu mencapai matlamat anda..

2)Anda haruslah mempunyai disiplin yang tinggi, menjaga diri,bermotivasi dan berpegang kepada rutin yang sihat adalah kunci utama untuk kekal cergas, bagi saya,tidak ada ruang untuk mengurangkan senaman,anda perlu tegas..

3)Tetapkan matlamat, ia akan membantu anda untuk sentiasa fokus dan berusaha ke arah sesuatu.

IKLAN

4)Melakukan senaman bersama rakan adalah cara yang baik untuk menambah daya saing dan mendorong diri sendiri, jika rakan anda mempunyai tahap yang sama dengan anda,ianya bagus kerana anda dan rakan anda akan membantu menolak antara satu sama lain.

5)Jika anda ingin hasil latihan yang baik,anda perlu tidur dengan betul..saya tidur awal dan bangun awal terutamanya sehari sebelum perlawanan..tidur yang betul dapat membantu otot pulih dengan baik.

Malunya Tengok Perut Suami Boroi, Suruhlah Dia Ikut Cara Sihat Cristiano Ronaldo

6)Lakukan warming up kerana ianya menghalang dari kecederaan..dalam latihan,kami melakukan beberapa larian pusingan padang,regangan dan kardio untuk memanaskan badan..pastikan anda melakukan sesuatu yang serupa sebelum melakukan senaman..anda boleh berlari-lari anak untuk ke pusat gym atau menggunakan treadmill mahupun basikal..

IKLAN

7)Saya cadangkan lakukan kombinasi kardio(berjalan dan mendayung)serta lakukan senaman berat untuk memastikan senaman anda mensasarkan semua bahagian badan dan ianya dapat meningkatkan stamina.

8)Intensiti yang tinggi adalah penting untuk membolehkan darah anda mengepam dan meningkatkan stamina dengan baik..kami melakukan banyak latihan sprint..anda juga boleh melakukannya..cuba berlari setempat dengan laju ketika berada di pusat gym atau berlari laju di luar..

9)Sesi kardio juga penting untuk membina ketahanan stamina dan untuk kekal cergas..cuba lakukan dalam tempoh 30 minit dan tingkatkan lagi bilangan sesi untuk mendapatkan stamina yang lebih baik..

10)Kekal dalam senaman walau di mana anda berada..anda boleh melakukan senama abs di dalam bilik tidur apabila anda bangun tidur atau sebelum masuk tidur..biasakan melakukan perkara ini,dan lama kelamaan ianya akan menjadi rutin.

IKLAN

Malunya Tengok Perut Suami Boroi, Suruhlah Dia Ikut Cara Sihat Cristiano Ronaldo

11)Senaman yang baik mesti digabungkan dengan diet yang baik..saya makan diet protein yang tinggi,dengan memperbanyakkan karbohidrat bijirin penuh,buah-buahan dan sayur-sayuran,serta mengelakkan makanan bergula..saya sukan makan ikan terutamanya hidangan bacalhau portugis a braz,dan di restoran saya akan memesan steak dan salad..

12)Pastikan anda kekal hidrat..minum air sangat penting,saya juga mengelakkan alkohol.

13)Apabila melakukan senaman yang kerap,anda juga perlu makan dengan kerap..ianya penting untuk mengekalkan tahap tenaga yang tinggi dan untuk mendapatkan prestasi yang lebih baik.kadang-kadang saya makan sehingga 6 hidangan kecil sehari untuk memastikan saya mempunyai tenaga yang cukup bagi melaksanakan setiap sesi senaman..

14) Saya sentiasa memastikan saya mempunyai muzik yang baik untuk di dengar..ia akan membantu anda untuk lebih bermotivasi semasa melakukan senaman..saya suka mendengar muzik hip hop dan reggae..

15)Berehat..senaman adalah perkara yang penting,tetapi gaya hidup yang santai membantu anda menjadi lebih baik dari segi mental dan fizikal..saya menghabiskan masa lapang saya dengan keluarga dan rakan-rakan,itu membuatkan saya lebih santai dan anda perlu setkan minda anda kepada perkara-perkara yang positif.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI