Mawi Ajar Diri Minta Maaf

Rutin yang positif dalam hubungan suami isteri, penyanyi dan penyampai radio, Mawi ajar diri minta maaf sebelum tidur untuk jaga hubungan rumah tangga.

Bukan kerana buat salah tetapi lebih itu caranya menghargai kehadiran isteri, Nora’ Asikin Rahmat, yang setia bersama dan menjaganya walaupun pernah menghidap sakit misteri beberapa tahun lalu.

Mawi Ajar Diri Minta Maaf Sebelum Tidur, Ini Cara Untuk Menghargai

Mawi Pernah Sakit

Mengimbau kembali detik sukar pada 2013, Mawi atau Asmawi Ani menjelaskan keadaan dirinya sangat teruk apabila dikatakan sudah hampir gila, muntah darah dan sempat hilang ingatan menyebabkannya menyepi dari industri seni selama lima tahun.

Mawi Ajar Diri Minta Maaf Sebelum Tidur, Ini Cara Untuk Menghargai

IKLAN

“Dalam tempoh itu, memang saya tidak lagi bernyanyi. Apa yang paling menyentuh, Ekin tidak pernah meninggalkan saya.

“Memandangkan dia mahir ilmu perniagaan, dia buat bisnes dan saya bantu semampu boleh. Kami sama-sama bangunkan perniagaan untuk kelangsungan hidup.

“Selepas keluar dari hospital dulu, ingatan saya seperti terganggu. Ekin pun saya tidak kenal. Saya ambil masa tiga bulan untuk pulihkan memori. Ekin memang sangat penyabar. Betullah dia bidadari dan pelengkap hidup saya,” katanya.

IKLAN

Ajar Diri Minta Maaf Dengan Pasangan

Menurut penyanyi Aduh Saliha itu lagi, walaupun kenangan sakit misteri itu pahit ditelan namun ia menjadi hikmat besar yang menguatkan cintanya kepada isteri.

Mawi Ajar Diri Minta Maaf Sebelum Tidur, Ini Cara Untuk Menghargai

IKLAN

“Selepas saya sembuh, cinta dan sayang saya kepada isteri bertambah. Sebelum ini bukannya saya tak cinta, cuma selepas sakit dan melihat perjuangan Ekin, saya semakin menghargainya.

“Walau tidak melakukan apa-apa kesalahan, saya akan minta maaf kepada Ekin setiap malam. Dia juga melakukan perkara yang sama.

“Peristiwa lalu juga mengajarkan saya dan Ekin untuk berhati-hati. Dia juga yang siapkan bekal dan air untuk saya setiap hari sebelum bekerja,” tambahnya.

Untuk rekod, Mawi dan Ekin sah menjadi suami isteri pada 20 Disember 2008. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak iaitu Cahaya Malaika, 11.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI