Isteri kalau dia buat sesuatu, kebanyakkan masanya secara sembunyi-sembunyi. Kalau ada masalah pun dia akan cuba sembunyikan daripada pasangan, lagi-lagi soal duit. Suami yang peka kena buat uji isteri dengan cara ini.

 

EKSPERIMEN UNTUK ISTERI

Jangan bagitau orang lain..

Korang boleh cuba eksperimen ni sendiri pada pasangan masing masing.

IKLAN

Saya pernah hulur beberapa keping not RM50 pada isteri saya dan saya cepat cepat amati senyuman dan ekspresi di wajahnya.

Oh, dia tersenyum. Memang boleh nampak bahagian hujung mulutnya sedikit terangkat. Itu adalah tanda tanda ekspresi wajah ( facial expression) orang yang sedang gembira.

Ok, kali ni saya beralih ke eksperimen kedua. Kali ni saya tak hulur pun not RM50 ke RM100 ke. Saya cuma join dia jaga anak je. Sama sama suap anak, sama sama layan karenah anak dan sama sama bantu si dia jaga anak je.

IKLAN

Kali ni, bukan setakat senyuman biasa je yang terpancar, saya boleh nampak kedutan di hujung matanya sekali ( tanda senyumannya itu bukan dibuat buat ), moodnya pun berubah 180°. Dia punya layanan pada saya pun perghh.. Minta air putih pun dia boleh buatkan Cafe Latte tau.

Kalah layanan hotel 5 bintang!

IKLAN

Rupa-rupanya, untuk buatkan isteri kita bahagia ni bukan cuma cukup bulan, hulur duit. Bukan! Mereka juga perlukan suami yang memahami, menolong dan menyayangi.

Ye betul, memahami, menolong dan menyayangi dengan seikhlas hati!

Sumber : Rahsia Resepi